Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizita cardinalului Christoph Schönborn la Chișinău

În după-amiaza zilei de joi, 12 mai, cardinalul Christoph Schönborn a pornit spre Chișinău, însoțit fiind de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, pr. Pavel Balint, paroh de Bad Deutsch-Altenburg

Va celebra Liturghia aniversară în catedrala din Chișinău la ora 18.00. Se împlinesc 10 ani de la înființarea Caritasului Moldova. Vor participa reprezentanți ai Caritasurilor donatoare, partenere și prietene: Germania, Olanda, Luxemburg, Franța, Austria, Iași și Roman... Cardinalul va prezida Liturghia și va ține cuvântul de învățătură.

Vineri, 13 mai, la ora 9,30 în continuarea manifestărilor legate de momentul aniversar al Caritasului la Stăuceni va fi sfințit locul și piatra fundamentală a unei case sociale pentru bătrâni fără adăpost. Cardinalul și prietenii Eminenței sale au susținut realizarea acestui proiect.

Tot aici, la Stăuceni, Eminența sa va întâlni câteva familii de săraci pentru a intra mai mult în contact cu realitatea din zonă.

Apoi va vizita Proiectul "Concordia", numit orășelul copilăriei, al pr. Georg Sporschill din localitatea Pârâta. Proiectul e legat de copiii străzii; va întâlni copiii, educatorii, voluntarii (unii din Austria), va vizita complexul care e prevăzut pentru 350. Actualmente sunt în jur de 50 de copii.

Întrebat fiind de ce este importantă această vizită PS Anton Coșa a declarat: "Este al doilea cardinal care vizitează Moldova după cardinalul Glemp. Apoi trebuie ținut cont că majoritatea credincioșilor sunt de origine germană, pe lângă cei de origine polonă. Cardinalul vine să întărească pe credincioși în limba lor maternă. E o încurajare de slujire în favoarea săracului și a celui în nevoie. Sunt apoi doi preoți din Austria care lucrează în Dieceza de Chișinău. Părintele Alfred Weiss, președintele Kolping Viena, cu binecuvântarea cardinalului, este la Chișinău președintele Caritasului Moldova de trei ani. Părintele Sporschill este un iezuit austriac, vechi prieten al cardinalului, susținut fiind de acesta".

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat