Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Ritualul sfintei Împărtășanii și cultul misterului euharistic în afara sfintei Liturghii

Continuând seria cărților care se constituie în instrumente de lucru indispensabile pentru desfășurarea pastorației în Biserica Catolică, la Editura "Presa Bună" a fost tipărit Ritualul sfintei Împărtășanii și cultul misterului euharistic în afara sfintei Liturghii.

Ritualul sfintei Împărtășanii și cultul misterului euharistic în afara sfintei Liturghii face parte din Ritualul roman orânduit după decretul Sfântului Conciliu Ecumenic Vatican II și promulgat cu autoritatea papei Paul al VI-lea. A fost tradus după "Rituale romanum ex decreto Sacrosancti Oecumenici Concilii Vatican II instauratum auctoritate Pauli Pp. VI promulgatum, De sacra Communione et de cultu mysterii eucharistici extra Missam, Editio Typis Polyglotis Vaticanis, 1973. La 25 mai 2004, Excelențele lor Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București, și Petru Gherghel, episcop de Iași, au dat aprobarea concordat cum originali.

Lucrarea începe cu Decretul de promulgare și normele generale. Ritualul propriu-zis, structurat în patru capitole, prezintă detaliat modalitatea de desfășurare a celebrării Euharistiei, cu indicații utile pentru celebrant și participanți.

Primul capitol prezintă Ritualul administrării sfintei Împărtășanii în afara sfintei Liturghii (Ritualul unit cu celebrarea mai amplă a cuvântului lui Dumnezeu; Ritualul unit cu celebrarea mai scurtă a cuvântului lui Dumnezeu). Al doilea capitol se intitulează Sfânta Împărtășanie și viaticul care trebuie dus la bolnavi de către slujitorul extraordinar; aici este prezentat ritualul obișnuit al împărtășirii bolnavilor, ritualul mai scurt al împărtășirii bolnavilor și ritualul administrării viaticului. Capitolul al treilea prezintă diferite forme și norme pentru cultul adus preasfintei Euharistii. În sfârșit, în ultimul capitol sunt prezentate diferite texte folosite la distribuirea sfintei Împărtășanii în afara sfintei Liturghii, la adorație și la procesiunea cu preasfântul sacrament (lecturi biblice din Vechiul Testament și Noul Testament, psalmi responsoriali, formule de salut, formule pentru actul penitențial, imnuri, antifoane, responsorii, rugăciuni după sfânta Împărtășanie și rugăciuni pentru binecuvântarea cu preasfântul sacrament).

Formatul 17x24 cm, coperta de culoare grena și textul în două culori fac din această carte un instrument de lucru care combină latura utilă cu latura estetică.

Marius-Claudiu Dumea

* * *

Ritualul sfintei Împărtășanii și cultul misterului euharistic în afara sfintei Liturghii
Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor, Ed. "Presa Bună", 2005, 17x24cm, 188 p., 170.000 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat