Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Vizita a doi prelați din Ecuador

Dieceza de Iași a avut bucuria de a avea în mijlocul ei doi oaspeți de seamă, veniți tocmai din Ecuador: PS Antonio Arregui, arhiepiscop de Guayaquil, și Mons. Helmut Nagoazinski, vicar episcopal de Daule-Guayaquil. După ce la ora 11.00 au participat alături de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, la sfânta Liturghie din satul Barticești, în cadrul căreia a fost hirotonit preot Iulian Butnaru din Congregația Iubirii Milostive, la ora 16.00 a fost rândul comunității din Iași de a-i avea în mijlocul lor pe cei doi prelați.

La sfânta Liturghie a tinerilor de la ora 16.00, celebrant principal a fost PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de el concelebrând PS Antonio Arregui, Mons. Helmut Nagoazinski, pr. Mihai Pătrașcu, pr. Fabian Doboș, vicar la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iași, și pr. Paul Budău, director-coordonator al profilului "teologie-romano-catolică" din cadrul Școlii Normale "Vasile Lupu" Iași.

La începutul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a prezentat tinerilor veniți în număr mare la celebrare pe cei doi oaspeți, urându-le bun venit.

În cadrul predicii, PS Antonio Arregui i-a salutat pe tineri și a prezentat în câteva cuvinte Arhidieceza de Guayaquil, pe care o păstorește de mai mulți ani. Referindu-se la cuvântul Evangheliei proclamat la sfânta Liturghie, Preasfințitul a spus că "rugăciunea lui Isus certifică faptul că Cristos și-a încheiat misiunea pe care Tatăl i-a încredințat-o pe acest pământ. Iar moștenirea pe care ne-a lăsat-o este slava pe care Dumnezeu ne-a promis-o... Biserica nu trăiește din niște idei pe care un maestru ni le-a lăsat într-un anumit timp; legătura cu Isus nu ne transformă într-o comunitate oarecare, ci în una vie, pentru că Cristos este viu, și în una mereu tânără, pentru că Duhul lui Cristos o întinerește mereu", a încheiat arhiepiscopul. Traducerea din limba spaniolă a fost făcută de pr. Paul Budău.

La finalul celebrării a luat cuvântul și Mons. Helmut Nagoazinski, în a cărui comunitate activează și pr. Bartolomeu Blaj, originar din comunitatea din Barticești, județul Neamț. El a mărturisit că a rămas plăcut impresionat de credința pe care a întâlnit-o în dieceza noastră.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea apostolică acordată de cei doi episcopi.

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat