Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

La EpiscopieTreizeci de ani de parteneriat Freiburg - Iași

Universitatea "Al.I. Cuza", în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" organizează și găzduiește la Iași, în intervalul 4-11 mai, "Freiburg Universitätstage", cu ocazia împlinirii a 30 de ani de parteneriat cu Universitatea "Albert Ludwigs" Freiburg - Germania.

Miercuri, 4 mai, la ora 18.30, membrii delegației germane au fost primiți de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, la sediul episcopal pentru o vizită de protocol.

La EpiscopieDelegația de la Universitatea din Freiburg este compusă din: prof. dr. Wolfgang Jäger, rector al Universității "Albert Ludwigs" din Freiburg, prof. Bernhard Schroeder, Hildegard Mader, Klaus Düformantel, prof. Paul Miron, dr. Elsa Lueder, prof. Christian Mair, prof. Moser și prof. Volk-Zeiher.

De asemenea, joi, 5 mai, în aula magna "Mihai Eminescu", la ora 12.00, în prezența ÎPS Daniel, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a PS Petru Gherghel, a dlui Gheorghe Nichita, primarul orașului Iași, a dlui Dumitru Oprea, rectorul Universității "Al.I. Cuza", a pr. Emil Dumea, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, a dl Vasile Radu Prisăcaru, prefect al județului Iași, precum și a multor profesori și academicieni, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași dlui prof. dr. Wolfgang Jäger, rectorul Universității din Freiburg. Distincția a fost înmânată de dl. primar Gheorghe Nichita.

La EpiscopieÎn cadrul aceleiași ceremonii, dl prof. dr. Christian Mair a primit din partea dlui Dumitru Oprea, rectorului Universității "Al.I. Cuza", titlul de Doctor Honoris Causa. Au mai fost acordate personalităților prezente diplome și medalii aniversare.

După acest moment festiv a urmat un concert susținut de corurile Facultăților de Teologie Ortodoxă și Teologie Romano-Catolică și un cocteil în Sala Pașilor Pierduți a Universității "Al.I. Cuza".


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat