Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Ședință decanală

Parohia Săbăoani a fost gazda unei ședințe decanale ce a avut loc marți, 3 mai. Au participat 30 de preoți din decanatul de Roman, sub conducerea pr. decan Toma Encuță. Scopul întâlnirii a fost alegerea a patru membri (doi preoți și doi laici) care să reprezinte decanatul în Consiliul Pastoral Diecezan, organism înființat la 19 martie a.c.

După ce s-a dat citire decretului de înființare a Consiliului Pastoral Diecezan, s-a prezentat statutul acestuia și s-au ales cei patru membri, urmând ca numele lor să fie aduse la cunoștința episcopului diecezan, pentru a putea fi confirmați în noua funcție.

În continuare, pr. Claudiu Iștoc, directorul Centrului Misionar Diecezan, a subliniat care este natura colectelor ce se fac pentru misiuni și a cerut sprijinul preoților în sensibilizarea credincioșilor cu privire la problema misionară. A cerut, de asemenea, acordul ca, în funcție de programul și posibilitățile Sfinției sale, să vină în fiecare parohie pentru a ține cateheze cu teme misionare.

S-a pus apoi în discuție problema actelor necesare celebrării căsătoriei și a dificultăților care apar în colaborarea concretă dintre parohii, inclusiv a cazurilor care privesc căsătoriile celebrate în străinătate. Preoții prezenți, în unanimitate, au solicitat unele clarificări din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași în ceea ce privește documentele ce trebuie eliberate în cazul căsătoriilor celebrate în alt loc decât parohia de origine a mirilor, urmând ca în acest sens să fie înaintată o cerere episcopului diecezan. S-a trecut apoi la discuții legate de problemele pastorale concrete întâlnite în parohiile decanatului de Roman, iar în final s-a discutat despre una dintre ultimele apariții editoriale: Un bărbat, o femeie și dragostea. Curs complet pentru logodnici.

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Breviarului ("Ora a șasea") și cu invocarea sfintei Fecioare prin rugăciunea "Regina coeli".

Pr. Mihăiță Blaj


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat