Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Colectă pentru sinistrați

Ca urmare a inundațiilor ce au avut loc în această perioadă, cu efecte dezastruoase asupra unor regiuni din țara noastră, într-un mod deosebit asupra localităților din Banat (Dieceza de Timișoara), PS Petru Gherghel, a trimis joi, 28 aprilie, o scrisoare către toate parohiile Diecezei de Iași, prin care face un apel pentru "o colectă de caritate" în sprijinul celor sinistrați.

"Imaginile transmise prin canalele de televiziune - se spune în această scrisoare -, știrile pe care le-am primit prin radio, prin ziarele naționale și locale, precum și apelurile primite din partea Episcopiei de Timișoara și din partea Confederației Caritas România, sunt argumente care ne determină să ne solidarizăm și să procedăm la o inițiativă caritativă comună în toate comunitățile din dieceza noastră. Ținând cont de această situație și realitate dureroasă, facem un apel către toate parohiile diecezei noastre pentru o colectă de caritate și pentru alte gesturi pe care fiecare le va descoperi în favoarea fraților și surorilor noastre din Dieceza de Timișoara".

Colecta este programată pentru ziua de joi, 5 mai, în cadrul Liturghiilor din solemnitatea Înălțării Domnului. Colecta adunată va fi trimisă în cel mai scurt timp la Contabilitatea Episcopiei sau, prin virament, în contul special deschis la Banca Comercială Română, Filiala Iași, RO81RNCB 3200 0000 0127 0012, cu specificarea "pentru sinistrați". Sumele adunate vor fi împărțite celor care au nevoie urgentă de ajutor și la cazurile semnalate de Episcopia de Timișoara.

În parohiile în care există posibilitatea colectării altor bunuri (alimente, haine etc.), acestea vor fi adunate la centrele decanale, urmând ca prin Centrul Diecezan Caritas Iași să fie transmise Centrului Caritas Timișoara.

"Vă mulțumim din inimă - spune PS Petru Gherghel în finalul scrisorii - pentru gestul creștin și uman de solidaritate, rugându-l pe Dumnezeu să răsplătească generozitatea credincioșilor însutit și înmiit".
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat