Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai

Un nou număr al revistei "Lumina creștinului" - luna mai, anul XVI, nr. 5(185) - a văzut lumina tiparului. Întrucât luna aprilie a fost marcată de evenimente deosebit de importante pentru viața Bisericii (moartea papei Ioan Paul al II-lea și alegerea succesorului său, Benedict al XVI-lea), noul număr al revistei cuprinde numeroase articole axate pe această direcție.

Imaginile de pe prima copertă ne reamintesc de plecarea la Tatăl a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea și ne reintroduc în atmosfera celebrărilor prilejuite de funeraliile papei.

Pagina 3 conține mesajul păstorului diecezei, PS Petru Gherghel, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, ce se va desfășura la Köln (Germania) în perioada 11-21 august. "Mă bucur - spune episcopul, printre altele, în acest mesaj - să vă invit pe toți din toate parohiile diecezei, din diferitele voastre asociații, grupuri și școli să vă demonstrați a fi cu adevărat căutătorii lui Cristos, luminați de mesajul Sfântului Părinte și îndemnați de asistenții voștri spirituali să-l descoperiți pe cel care a venit pe pământ...".

Pentru că la 1 mai 1990, Mons. Petru Gherghel primea consacrarea episcopală din mâinile cardinalului Angelo Sodano, cititorii au ocazia de a retrăi momentul solemn de acum 15 ani, parcurgând articolul de la pagina 4.

Urmează câteva articole dedicate trecerii la Tatăl a papei Ioan Paul al II-lea și evenimentelor de la Vatican, care au culminat cu funeraliile papei (paginile 5-6), apoi o prezentare a evenimentelor desfășurate în Dieceza de Iași pe parcursul celor nouă zile de doliu (pagina 7). Paginile 8-9 sunt dedicate prezentării reunirii cardinalilor în conclav și alegerii noului suveran pontif Benedict al XVI-lea (cardinalul Joseph Ratzinger), în cel de-al patrulea tur de scrutin desfășurat marți, 19 aprilie, cea de-a doua zi a conclavului.

În afară de rubricile consacrate ("Mesajul sfinților", "Anul Euharistiei", "Știri", "Poșta redacției" etc.), mai puteți citi și alte articole interesante: "Vizită pastorală în Țara Sfântă", "Pe curând, Sfinte Părinte", "Papa, alter Christus"...

Majoritatea articolelor din revistă le puteți găsi și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Emanuel Imbrea
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat