Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea Comisiei diecezane pentru viața consacrată

"Casa de Reculegere" din Traian a fost în zilele de 23 și 27 aprilie gazda unor întâlniri a membrilor Comisiei diecezane pentru viața consacrată în vederea stabilirii statutului.

În cadrul sesiunilor plenare a Sinodului Diecezei de Iași (9 noiembrie - 2 decembrie 2004), moment de har pentru Biserica locală, s-a susținut ideea înființării unei comisii mixte formate din reprezentanți ai diferitelor congregații și institute de viață consacrată, care să asigure o legătură cât mai strânsă între congregații și Curia episcopală.

Pentru alegerea membrilor Comisii diecezane pentru viața consacrată, după încheierea lucrărilor Sinodului diecezan, fiecare congregație de pe teritoriul Diecezei de Iași a primit un formular pentru a fi completat cu numele celor care ar dori să facă parte din această comisie, urmând ca formularele să fie trimise apoi Mons. Alois Fechet, vicarul episcopal responsabil cu viața consacrată. În urma votărilor, au fost desemnați membrii acestei comisii: sr. Valeria Doboș ("Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"), sr. Adalberta Osquino ("Surorile Providenței"), sr. Monica Ante ("Surorile Oblate Asumpționiste"), pr. Celeste Pianezze ("Părinții Augustinieni Asumpționiști"), pr. Gianfranco Maronese ("Misionarii Cuvântului Divin"), pr. Ion Ciuraru ("Frații Franciscani Conventuali") și fr. Antxon Andueza ("Frații Școlilor Creștine").

Reuniți la Casa de Reculegere din Traian în zilele de sâmbătă, 23 aprilie, și miercuri, 27 aprilie, membrii comisiei sau delegații acestora au analizat o serie de documente importante privind viața consacrată, printre care și Mutuae relationes (14 mai 1978 - Congregația pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică), principalul material după care s-a lucrat la realizarea statutului.

Sr. Lenuța Băcăoanu
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat