Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican: Ep. Petru Gherghel la inaugurarea noului pontificat

La Liturghia de inaugurare a pontificatului noului papă, Benedict al XVI-lea, desfășurată la Vatican în ziua de duminică, 24 aprilie, alături de cardinali și episcopi din lumea întreagă a participat și episcopul de Iași, PS Petru Gherghel. După încheierea ceremoniilor oficiale, Excelența sa a trimis câteva gânduri.

* * *

Către toți fii Bisericii noastre locale: pace și binecuvântare!

Biserica este vie pentru că în mijlocul ei este Cristos cel care învinge moartea. Biserica este vie pentru că noi suntem Biserica. Cu aceste cuvinte Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea a entuziasmat mulțimea celor prezenți în Piața "Sfântul Petru" și a înflăcărat pe toți cei care au participat la celebrarea inaugurării pontificatului său, prin toate mijloacele de comunicare.

Sunt impresionante cuvintele care au răsunat dintr-o inimă plină de iubire și de convingere a celui ce a fost ales de Cristos să fie păstorul Bisericii sale.

"Mulțimea sfinților lui Dumnezeu mă susține și mă conduce. Și rugăciunea voastră, dragi prieteni, răbdarea voastră, iubirea voastră, credința și speranța voastră mă însoțesc. De fapt, la comuniunea sfinților nu participă doar marile figuri care ne-au precedat și ale căror nume le cunoaștem. Noi toți suntem "comuniunea sfinților", noi, cei botezați în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, noi, care ne împărtășim din trupul și sângele lui Cristos, prin care el ne transformă și ne face asemenea lui. Da, Biserica este vie, aceasta este minunata experiența a acestor zile!"

Din inima Romei, din Piața "Sfântul Petru", îndreptăm un gând de încurajare și înflăcărare pentru credincioșii catolici și nu numai, pe care i-am purtat în inimă împreună cu ceilalți ierarhi din România, la acest moment de mare trăire sufletească. Acest gând este gândul însuși al noului sfânt părinte exprimat la sfârșitul omiliei și al mesajului său către toți cei care cred în Cristos și către toți oamenii de bunăvoință, care a făcut să răsune cu nouă putere mesajul lăsat de marele pontif Ioan Paul al II-lea: "Nu vă fie teamă de Cristos! El nu ia nimic și oferă totul. Cel care se dăruiește lui primește însutit. Da, deschideți, deschideți larg porțile lui Cristos și veți afla adevărata viață!"

Tuturor curaj, Cristos e viu și rămâne în mijlocul nostru!

PS Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat