Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Trinitas: Șapte ani de emisie

Duminică, 17 aprilie, Radio Trinitas, primul post de radio ortodox din România, a celebrat 7 ani de emisie. Aniversarea a fost marcată printr-un concert festiv, organizat în catedrala mitropolitană din Iași, începând cu ora 18, sub genericul "Crucii tale, ne închinăm, Hristoase". La aniversare a participat și PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, însoțit de pr. Cornel Cadar.

Concertul festiv a fost susținut de grupurile corale "Altarul" și "Sanctus" ale catedralei mitropolitane, Corul "Anghelos" al Mănăstirii "Sfinții Trei Ierarhi" și Corul "Theologus" al Facultății de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae".

ÎPS Daniel, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în cuvântul de binecuvântare de la final a mulțumit PS Petru Gherghel pentru scrisoarea de recomandare din anul 2001, când Radio Trinitas a devenit membru al Conferinței Europene a Radiourilor Creștine.

Radio Trinitas transmite zilnic, în direct, din catedrala mitropolitană din Iași, sfânta Liturghie și Vecernia. În comunicatul de presă dat cu această ocazie se spune: "Conținutul emisiunilor este creștin-ortodox, iar orientarea este spre dialog și cooperare în vederea înnoirii vieții umane în societatea românească. Emisiunile sociale și culturale le completează pe cele cu specific teologic, iar buletinele de știri reușesc să facă atât o sinteză a evenimentelor religioase din întreaga țară, cât și o necesară abordare a faptelor din spațiul public național și internațional."

În 2004, Radio Trinitas și-a extins aria de emisie, trecând de la emisia locală, pe municipiul Iași, la emisie la nivel seminațional. Astfel, Radio Trinitas emite acum pe aproximativ 50% din teritoriul României.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat