Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sfințirea pietrei de temelie a bisericii "Isus Bunul Păstor"

Piatra de temelie a unei biserici a fost sfințită la Roman duminică, 17 aprilie, de către PS Petru Gherghel, care a făcut o vizită la Parohia "Isus Bunul Păstor".

În duminica a IV-a a timpului pascal, Duminica Bunului Păstor, la ora 10.45, episcopul a fost întâmpinat în fața bisericii de un mare număr de copii, tineri și credincioși. După ce le-a mulțumit pentru primirea călduroasă, a intrat în capela parohiei unde s-a rugat câteva momente. A urmat sfânta Liturghie pontificală, la care au participat 20 de preoți, foarte mulți credincioși din parohie, din celelalte parohii ale Romanului, care au venit în procesiune, și din parohiile din împrejurimi. Procesiunea s-a îndreptat mai întâi spre locul unde s-a sfințit piatra de temelie a bisericii.

S-a dat citire actului: "În numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt. Astăzi, în A.D. 2005, luna aprilie, ziua 17, în Duminica Bunului Păstor, patronul comunității «Isus, Bunul Păstor» din Roman, înființată la 1 august 2004, în Anul Euharistiei proclamat de Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea, de fericită amintire, în prezența episcopului Petru Gherghel, a părintelui paroh Francisc Fărcășel, a părintelui decan Toma Encuță, a multor alți preoți, a comitetului bisericesc al parohiei reprezentat prin domnul Ștefan Dămătăr și a unui număr mare de credincioși din parohia noastră, de la celelalte parohii din Roman și din împrejurimi, s-a sfințit și s-a pus piatra de temelie a bisericii «Isus, Bunul Păstor» din Roman, str. Sucedava, nr. 4".

Alături de această piatră s-au depus: proiectul bisericii cu toate aprobările; câteva fotografii surprinse la celebrările din capela comunității noastre; primele reviste ale parohiei noastre, câteva monede și bancnote din această perioadă.

Predicator a fost pr. Alois Bulai, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Iași, care, în omilia sa, a vorbit de păstorul care intră pe poartă, care se îngrijește de turma sa, care ne conduce la pășuni verzi și la ape liniștite.

La sfârșitul Liturghiei pr. paroh a mulțumit lui Dumnezeu și tuturor celor prezenți.

Preasfințitul a evocat memoria Sfântului Părinte și a încurajat parohia și pe părintele paroh în misiunea pe care o au de îndeplinit.

Pr. Francisc Fărcășel


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat