Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Oră de rugăciune pentru papa organizată de studenți

Un grup de studenți din cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași au organizat, în ziua de 5 aprilie 2005, de la ora 22.00 la 23.00, în catedrala din Iași, o oră de priveghere și rugăciune pentru Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea.

Cea mai potrivită rugăciune pentru această oră a fost rugăciunea sfântului Rozariu. Un Rozariu în care s-au meditat misterele de lumină: Botezul lui Isus în Iordan, nunta din Cana, predicarea împărăției lui Dumnezeu, schimbarea la față, orânduirea sfintei Euharistii - mistere care au fost introduse de papa Ioan Paul al II-lea în 2002.

Privegherea a avut ca punct de plecare ultimul mesaj adresat de papa Ioan Paul al II-lea tinerilor: "V-am căutat peste tot, acum și voi sunteți alături de mine!... Mulțumesc!"

Cântecele, meditațiile, îndemnurile pentru tineri adresate de papa Ioan Paul al II-lea la zilele naționale și internaționale, dedicate acestora, precum și imaginile sugestive nu au lipsit din cadrul acestei ore. Cântecele au fost alese după mesajul pe care acestea îl conțin. De asemenea, meditațiile au constat în îndemnuri inspirate din mesajele papei adresate tinerilor din întreaga lume. Rugăciunea sfântului Rozariu a fost anticipată de requiem.

Lumina a avut un rol bine determinat simbolizând rugăciunile înălțate de tineri Tatălui și comuniunea care există între noi și Dumnezeu; raportul om - Dumnezeu și om-om.

O oră de rugăciune și de gânduri înălțate către cel pe care l-am numit Sfânt Părinte, o oră în care imaginile prezentate pe videoproiector au vorbit, iar acel mic semn de lumină ne-a făcut dispuși la acțiunea lui Dumnezeu în viața noastră.

Antonina Miler


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat