Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Consiliu ACC

Un consiliu al Acțiunii Catolice a Copiilor a avut loc sâmbătă, 9 aprilie 2005, la Roman, în Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus". Au fost prezenți reprezentanți din 11 parohii, animatorii spirituali: pr. Felician Tiba și pr. Tiziano Barraco, Claudia Budău, președinta Acțiunii Catolice a Copiilor la nivel diecezan, precum și pr. Anton Lucaci, responsabil cu Acțiunea Catolică a Copiilor în Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Roman.

Întâlnirea s-a deschis prin citirea unor fragmente cu referire la tineri, din Testamentul Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea, precum și din omilia cardinalului Joseph Ratzinger de la sfânta Liturghie de înmormântare a papei.

S-a făcut apoi un bilanț al activităților ACC din parohii, după care s-a discutat intens despre sărbătoarea diecezană a copiilor, care va avea loc în ziua de 4 iunie la Săbăoani.

În cadrul acestui subiect s-a prezentat și tabloul care va fi purtat după evenimentul de la Săbăoani în parohia care va organiza anul viitor această sărbătoare. Tabloul, care îl reprezintă pe Isus chemându-i și binecuvântându-i pe copii, se vrea o variantă, pentru sărbătoarea copiilor, a crucii care este primită de tinerii parohiei care urmează să organizeze Ziua Tinerilor la nivel diecezan.

Tot cu această ocazie a fost prezentat și ecusonul pe care îl va primi fiecare copil atunci când va ajunge la Săbăoani, la centru de primire, ecuson care conține, pe lângă nume, și parohia de proveniență, programul de cântece, un mic istoric al sărbătorii copiilor la nivel diecezan, o rugăciune care va încheia sărbătoarea propriu-zisă, precum și programul exact al zilei.

Alte amănunte strict administrative au rămas să fie discutate și făcute cunoscute la o dată ulterioară. Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru tot ceea ce providența divină ne oferă din marea sa bunătate.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat