Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Uniunea Internațională Catolică a Presei (UCIP): Declarație

Forumul Mondial al Profesioniștilor și Instituțiilor din Media Seculară și Religioasă

Papa Ioan Paul al II-lea și UCIP: Declarație

Având în vedere că membrii UCIP din toată lumea și-au exprimat condoleanțele după agonia și moartea iubitului nostru papă, avem motive să fim mulțumiți de conducerea măreață pe care am avut-o în această perioadă de peste un sfert de secol.

1. Membrii UCIP din lumea întreagă sunt recunoscători papei Ioan Paul al II-lea pentru că i-a inspirat în numeroase feluri, prin prezența sa la congresul mondial de la Roma din 1980, la doi ani după alegerea sa, prin diferitele mesaje pe care le-a trimis congresului mondial până în octombrie anul trecut, prin prezența sa alături de participanții la Universitatea de Vară din 1988 și jubileul de diamant al UCIP în decembrie 2002.

2. Am avut privilegiul de a lucra cu el pentru a asigura etica și valoarea în media de pretutindeni, precum și în a-i face pe jurnaliști și pe ceilalți profesioniști să fie persoane umane integre.

3. Papa Ioan Paul al II-lea a arătat că o autoritate morală și un punct de referința sunt foarte necesare, în lumea noastră din ce în ce mai globalizată, unde oamenii caută călăuză și încredere.

4. Valorile și etica trebuie să călăuzească toate gândurile și acțiunile în toate domeniile vieții, în special în media, unde proprietarii și jurnaliștii aleargă după bani și faimă în detrimentul binelui comun.

5. Papa Ioan Paul al II-lea a atras atenția media și a știut cum să le folosească în beneficiul omenirii și al binelui comun. Noi toți, în special jurnaliștii și ceilalți profesioniști din media și experții, avem vocația de a fi bărbați și femei ai tuturor media.

6. Papa Ioan Paul a dat numeroase exemple prin cuvintele sale, prin faptele sale, prin prezența sa și chiar prin moartea sa, că suntem în constantă tranziție și că trebuie să folosim fiecare moment din viața noastră pentru a ne face mai buni și a face ca lumea să fie mai bună pentru a asigura un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

7. Omenirea este într-o perioadă de tranziție, când oamenii de pretutindeni întreagă caută referințe etice și morale într-o lume în care persoanele umane par să le fi pierdut.

8. Acesta este un timp în care să ne evaluăm pe noi, profesia noastră și acțiunile noastre ca posesori ai celui mai important și de preț adevăr: informația și adevărul.

În timp ce papa va fi înmormântat în această vineri, să spunem o rugăciune pentru ca exemplul său să ne călăuzească pe noi toți în anii care vor veni!

Ismar de Oliveira Soares, președinte
Joseph C. Chittilappilly, secretar general
Geneva, Elveția, 8 aprilie 2005
http://www.ucip.ch


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat