Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de priveghere pentru Sfântul Părinte

La Iași, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului", marți, 5 aprilie, a început o zi de priveghere pentru odihna sufletului păstorului Bisericii Catolice, papa Ioan Paul al II-lea.

Programul de priveghere a început după sfânta Liturghie de la ora 18.30. După un program bine stabilit, credincioșii s-au unit în rugăciunea sfântului Rozariu.

Un moment deosebit l-a constituit ora de priveghere pregătită de către studenții de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității "Al.I. Cuza". Coordonați de pr. dr. Emil Dumea, decan al facultății, și de pr. dr. Lucian Farcaș, cancelar al aceleiași facultăți, studenții, însoțiți de un numeros grup de credincioși, preoți și persoane consacrate, au organizat un frumos moment de rugăciune. Textele recitate în cadrul orei de priveghere au fost inspirate din mesajul Sfântului Părinte pentru Cea de-a XX-a Zi Mondială a Tinerilor de anul acesta. De asemenea, în timpul adorației au fost proiectate prin intermediul unui videoproiector pe un ecran imagini care îl prezintă pe Sfântul Părinte în timpul pontificatului său, iar în final, toți participanții care aveau o lumânare aprinsă, au depus-o în fața altarului.

Programul de rugăciune a continuat atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei, când credincioși și persoane consacrate au continuat să se roage pentru Sfântul Părinte. Programul de rugăciune s-a încheiat miercuri, 6 aprilie, la ora 18.00.

De asemenea, la biserica "Sfântul Anton" a avut loc o noapte de priveghere care a început la ora 19.00 și care s-a încheiat printr-o sfântă Liturghie în dimineața zilei de 6 aprilie, la ora 7.00. În biserică a fost instalat un televizor, unde credincioșii au putut viziona imagini în direct cu pelerinii veniți în bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, pentru a-i aduce un ultim omagiu Sfântului Părinte.

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat