Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Reînnoire de voturi

Șapte surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" și-au reînnoit voturile duminică, 3 aprilie, la Gherăești, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne prezidate de PS Petru Gherghel. Acestea sunt: sr. Maria Simon (Episcopia Romano-Catolică), sr. Mihaela Farcaș (Institutul Teologic Romano-Catolic), sr. Monica Iacob (Institutul Teologic Romano-Catolic), sr. Maria-Mihaela Laslău (Institutul Teologic Romano-Catolic), sr. Magdalena Paliștan (Barați, Casa "Buna Vestire"), sr. Sorina-Maricica Lupaș (Parohia Faraoani), sr. Ana Simon (Parohia Săbăoani).

Deși celebrat într-un moment de încercare al Bisericii, plecarea la Tatăl a papei Ioan Paul al II-lea, evenimentul a fost o adevărată sărbătoare. Împreună cu alte surori, candidatele s-au pregătit timp de o săptămână prin exerciții spirituale, sub îndrumarea pr. Eduard-Mihai Coșa.

Le-au fost alături, în afară de episcop și preoți, sr. Valeria Doboș, superioara Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", alte surori, părinții, frații și surorile, precum și un mare număr de credincioși.

În cadrul predicii, PS Petru Gherghel a evidențiat exemplul de sfințenie pe care l-a dat papa Ioan Paul al II-lea prin viața sa. "S-a dus să se întâlnească cu Tatăl, cu iubirea milostivă, spunea Preasfințitul. Nu e întâmplător că preacurata Fecioară Maria a venit să-l conducă în casa Tatălui chiar de ziua ei (sâmbăta întâi din lună fiind închinată inimii neprihănite a preacuratei Fecioare Maria). Nu e întâmplător că a plecat în ajunul Duminicii Albe, Duminica Divinei Îndurări, o sărbătoare fixată chiar de papa".

Totodată a dat-o ca model și pe sfânta Faustina Kowalska, cea care stă la baza sărbătorii Divinei Îndurări și care și-a început adevărata slujire a lui Dumnezeu pornind de "jos", de la "bucătărie".

În final, Preasfințitul Petru Gherghel le-a îndemnat pe surori să rămână fidele chemării lor, asemenea preacuratei Fecioare Maria, și să prețuiască în fiecare moment darul chemării.

Prin răspunsul lor, candidatele au arătat încă o dată că, dincolo de greutățile pe care le presupune slujirea carismei lor, cu ajutorul lui Dumnezeu, totul este posibil. Surorile au mulțumit tuturor celor care le-au fost alături și i-a invitat pe toți la o rugăciune asiduă, pentru ca într-o zi să trăiască și bucuria oferirii totale lui Dumnezeu prin voturile perpetue.

Sr. Maria Simon


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat