Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Almanahul "Presa Bună" 2005

A văzut lumina tiparului un nou număr al Almanahului "Presa Bună". Ajuns la cea de-a 13-a ediție, Almanahul "Presa Bună" 2005 adună cele mai importante evenimente ale anului 2004 și îi orientează pe cititori spre anul următor.

Cele mai multe articole legate de evenimentele anului 2004 au fost publicate pe situl diecezei: www.ercis.ro. Întrucât în revista "Lumina creștinului" nu a fost posibilă publicarea tuturor articolelor sau pentru că unele dintre ele au fost tratate pe scurt, în Almanahul "Presa Bună" 2005 au fost reluate evenimentele importante ale anului precedent, unele dintre ele bucurându-se de un spațiu mai mare.

Imaginea de pe prima copertă (Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci) le reamintește cititorilor importanța Anului Euharistiei, invitându-i, în același timp, la o reflecție profundă asupra prezenței lui Cristos în sacramentul Euharistiei.

"Almanahul «Presa Bună»... - subliniază PS Petru Gherghel în cuvântul introductiv la această ediție - oferă tuturor cititorilor catolici, și nu numai, o serie întreagă de documente bisericești, reflecții, meditații, conferințe și gânduri creștine menite să ne ajute la cunoașterea aceluia care este stăpânul timpului și al istoriei, Fiul Celui Preaînalt... Atunci când parcurgem paginile acestui almanah, trebuie să descoperim în articolele prezente, în intervențiile și datele prezentate, lucrarea tainică a lui Dumnezeu și el trebuie să ne ajute să proclamăm fără încetare: «Tu singur ești lumina, puterea și speranța noastră. Doamne, rămâi mereu cu noi!»".

Unul dintre cele mai importante evenimente care au marcat anul 2004 în Dieceza de Iași au fost lucrările Sinodului diecezan. Prin urmare, un spațiu amplu în acest almanah (108 pagini) a fost acordat Sinodului: pregătirea, sesiunile plenare, închiderea oficială. Datorită importanței evenimentului, au fost preluate de pe situl diecezei reportajele, mesajele, datele etc. aproape în întregime. Chiar dacă unele elemente se repetă, ele au fost lăsate pentru a descoperi frumusețea diferitelor amănunte surprinse de cei ce-au scris. Numeroasele imagini completează și întregesc evenimentul Sinodului diecezan, ca de altfel și celelalte evenimente tratate.

Un alt eveniment deosebit al anului 2004 l-a constituit împlinirea a 120 de ani de la înființarea Diecezei de Iași. Desfășurarea pe larg a manifestărilor prilejuite de acest eveniment poate fi urmărită de cititori începând cu pagina 134.

Paginile 166-181 au fost dedicate vizitei în Moldova a "oaspetelui ceresc", sfântul Anton de Padova. Unii dintre participanții la acest eveniment de neuitat se vor regăsi cu siguranță în imaginile prezentate în cadrul materialului.

În paginile Almanahului "Presa Bună" 2005 mai sunt prezentate materiale despre împlinirea a 500 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare, Ziua Tineretului la nivel diecezan, activitățile asociațiilor de laici, aniversarea a cinci ani de la vizita Sfântului Părinte în România, despre ecumenism și pașii făcuți în această direcție etc. De asemenea, sunt reluate pe scurt evenimente interne și externe din viața Bisericii și sunt prezentate câteva statistici.

Ca și în edițiile precedente, un capitol aparte a fost rezervat prezentării Diecezei de Iași (scurt istoric, păstorii diecezei, date statistice, organisme diecezane, asociații, organizații, parohii, viața consacrată, preoți etc.).

În final, cititorii pot găsi informații utile despre Asociația Medicilor Catolici, Spitalul din Barticești, diversele centre de spiritualitate etc.

Speranța celor care au lucrat la apariția Almanahului "Presa Bună" 2005 este ca tot ceea ce cititorii vor descoperi pe parcursul celor 406 pagini să-i întărească și să-i hrănească pentru a se apropia tot mai mult de Isus Cristos, rămas cu noi în taina Euharistiei până la sfârșitul veacurilor.

Vă dorim lectură plăcută!

Emanuel Imbrea

* * *

Almanahul "Presa Bună" 2005
Editura "Presa Bună", 2005, 14x20 cm, 406 p., 80.000 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat