Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie

A văzut lumina tiparului un nou număr al revistei "Lumina creștinului", pe luna aprilie anul XVI, nr. 4(184). Imaginea de pe prima copertă, care îl prezintă pe Cristos înviat, vrea să aducă în inimile cititorilor acea lumină divină necesară fiecărui om în aspirația lui către Dumnezeu.

Pentru că ne aflăm în timpul Paștelui, la pagina 3 se găsește un articol care ne invită la "a trăi în optica învierii", adică "a aduna în zdrențele istoriei noastre personale... viața care pulsează și dorește timpuri noi de dreptate, de solidaritate și de pace".

Suntem în perioada postsinodală, timp în care trebuie culese roadele Sinodului. De aceea, în paginile 4-5 este prezentat un amplu material despre deciziile care s-au luat la întâlnirea Consiliului Prezbiteral. Articolul se intitulează "Pe făgașul deciziilor sinodale".

Despre Cea de-a III-a Zi a Universitarilor Europeni puteți afla mai multe amănunte citind pagina 6.

Cu ceva timp în urmă am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe reputatul teolog italian Piero Coda. În paginile 8-9 este prezentat un amplu interviu cu Sfinția sa, intitulat "Frumusețea lui Dumnezeu", în care puteți afla mai multe informații despre vocația sa preoțească și perspectiva sa teologică.

Pagina dedicată istoriei prezintă monografia satului Adjudeni, o "veche localitate din ținutul Romanului".

La rubrica "Mesajul sfinților" puteți afla câteva date biografice și unele citate celebre care aparțin lui Charles de Foucauld. Acesta va fi beatificat în acest an, la 15 mai, împreună cu alți 7 martiri spanioli și 3 călugări.

Despre faimoasa pictură "Cina cea de taină" a lui Leonardo da Vinci puteți afla mai multe amănunte citind articolul de la pagina 13.

La pagina 14, în cadrul rubricii "Pentru familii", puteți afla un articol interesant despre cum se poate trăi în caritate bucuria Sfintelor Paști în cadrul familiei creștine.

La pagina 18, pr. Anton Iștoc, într-un articol intitulat provocator "Idei învechite?", invită cititorul să-și conformeze viața de creștin după orânduielile lui Dumnezeu.

La rubrica "Misiuni" de la pagina 20, Monica Benedic, care a fost timp de doi ani misionară în Coasta de Fildeș, descrie în articolul intitulat "Povestea unei experiențe misionare" activitatea pe care a desfășurat-o în misiune.

În afară de rubricile deja consacrate (Istorioara morală; Așa răspund copiii; Știri; Noutățile editoriale; Curier juridic; Poșta redacției și Rebus), mai puteți citi și alte articole: "Prezența lui Cristos înviat" (pagina 7), care relatează despre Cel de-al 29-lea Congres al Episcopilor; "Loc pentru exerciții spirituale" (pagina 10); "Surpriza Paștelui" (pagina 17) și "Iubire, căsătorie: cale, adevăr și viață" (pagina 19).

Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Marius-Claudiu Dumea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat