Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "M-am făcut tuturor toate..."

Parafrazându-l pe sfântul apostol Paul, așa am putea caracteriza a doua zi de Paști a Preasfințitului Petru Gherghel. După ce dimineață, pe calea undelor s-a adresat tuturor credincioșilor catolici din Moldova, și nu numai, celebrând sfânta Liturghie transmisă la Radio Iași, în după-amiaza zilei s-a oprit la Penitenciarul din Iași.

Din nefericire, există în Penitenciarul din Iași un număr de aproximativ 40 de creștini catolici. Chiar dacă sunt aici, în acest loc trist și de pedeapsă, ei rămân mai departe enoriași catolici. Preasfințitul a ținut să treacă porțile acestei instituții pentru a celebra o Liturghie de Paști pentru acești nefericiți și pentru a le oferi un cuvânt de încurajare și de speranță. Această prezență a fost pregătită cu grijă de pr. Petru Sescu, care se îngrijește de acești oameni oropsiți, de pr. Pavel Antoce, preotul ortodox însărcinat cu grija pastorală a deținuților, și de cadrele de conducere ale Penitenciarului. Episcopul a fost însoțit de alți preoți din Iași: pr. Petru Sescu, pr Iosif Dorcu, pr. Marius Mârț, pr. Iulian Ianuș și pr. Iosif Iacob.

În omilia sa, episcopul a subliniat importanța curajului și a speranței de care au nevoie pentru ca, în momentul eliberării de aici, să poată începe o viață nouă corectă. De asemenea, l-a propus pe Isus, care a suferit condamnare pe nedrept, spre care să privească și în care să se încreadă mereu.

Înainte de Liturghie majoritatea participanților au avut ocazie de spovezi. Conducerea penitenciarului a apreciat gestul episcopului, cerând ca și pe mai departe Biserica să se implice, în diferite forme (rugăciuni, discuții, conferințe, colocvii), în recuperarea celor închiși.

De specificat că acești creștini catolici, pe tot parcursul anului, au asistență spirituală oferită de pr. Petru Sescu. Săptămânal se organizează o oră de rugăciune, iar în toate zilele de vineri ale Postului Mare s-a celebrat Calea sfintei cruci.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat