Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Sărbătoarea Cercetașilor

Marea familie Scout, care adună peste 28 de milioane de membri de toate vârstele, sărbătorește în fiecare an aniversarea nașterii fondatorului, Robert Baden-Powel (Londra, 22 februarie 1857).

Cu acest prilej, grupul de cercetași din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești a organizat mai multe activități, printre care și "ceremonia promisiunii".

Astfel, duminică, 20 februarie, 70 de tineri și tinere, înconjurați de sute de credincioși din parohia Pildești, și-au reînnoit promisiunea Scout. În cadrul sfintei Liturghii prezidate de pr. paroh, Petru Budău, opt tinere au promis pentru prima oară "să facă tot posibilul pentru a îndeplini datoriile față de Dumnezeu și față de țară - România -, de a-i ajuta pe alții în orice situație și de a urma legea Scout". După depunerea promisiunii, noilor scoutiști le-a fost înmânată de către capii locali (Olimpia Dămoc și Alina Demișcă) cravata în culorile alb și roșu.

De ziua lor, îi felicităm pe toți tinerii cercetași. Dumnezeu să îi ajute ca activitățile pe care le desfășoară să contribuie la zidirea unei comunități umane mai drepte și iubitoare, așa cum spune motoul lor: "Să lăsăm această lume puțin mai bună decât am găsit-o".

În ziua de 26 februarie, liderii grupului de cercetași au organizat o zi de reculegere pentru tinerii Scout. Astfel, 20 de lideri și exploratori din Hălăucești și Pildești au avut ocazia să trăiască în acest timp al Postului Mare o experiență spirituală deosebită. Le mulțumim părinților franciscani și surorilor franciscane pentru căldura cu care ne-au primit și pentru generozitatea lor. Dumnezeu să-i răsplătească!

Fr. Jesus Sagredo


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat