Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Dezvoltarea rapidă

La Editura "Presa Bună" a apărut recent, în colecția "Documente" (nr. 51), scrisoarea apostolică a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea, Dezvoltarea rapidă; traducerea a fost realizată de Cristina Grigore.

Dată publicității în ziua de 24 ianuarie 2005, scrisoarea apostolică Dezvoltarea rapidă a papei Ioan Paul al II-lea se adresează responsabililor în comunicațiile sociale. Scrisoarea este rezultatul unei dorințe exprimate cu un an în urmă de către Sfântul Părinte de a marca aniversarea decretului conciliar Inter mirifica cu un nou document.

Împărțit în cinci părți ("Un itinerar rodnic pe făgașul decretului Inter mirifica", "Discernământ evanghelic și angajare misionară", "Schimbarea de mentalitate și reînnoire pastorală", "Mass-media, răscruce a marilor probleme sociale", "A comunica cu puterea Duhului Sfânt"), noul document redă semnificația mijloacelor de comunicare socială în vremurile noastre, invitând în același timp la reflecție asupra "provocărilor pe care comunicațiile sociale le constituie pentru Biserică".

* * *

"Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor în sectorul media este, cu siguranță, unul dintre semnele progresului în societatea de astăzi...

Într-o viziune organică și corectă asupra dezvoltării ființei umane, mass-media pot și trebuie să promoveze dreptatea și solidaritatea, relatând cu acuratețe și în mod veridic evenimentele, analizând complet situațiile și problemele, dând glas diverselor opinii. Criteriile supreme ale adevărului și dreptății, în exercitarea matură a libertății și a responsabilității, constituie orizontul în care se situează o autentică deontologie în utilizarea puternicelor mijloace de comunicare socială moderne...

În mijloacele de comunicare, Biserica află un sprijin prețios pentru răspândirea evangheliei și a valorilor religioase, pentru promovarea dialogului și a cooperării economice și interreligioase, precum și pentru a apăra acele principii solide care sunt indispensabile pentru zidirea unei societăți care să respecte demnitatea persoanei umane".

(Dezvoltarea rapidă, nr. 1; 3; 7)

* * *

Dezvoltarea rapidă,
Ioan Paul al II-lea, Ed. "Presa Bună", 2005, ISBN 973-8191-64-5, 10x14 cm, 24 p., 15.000 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat