Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Campus ACC

Vineri, sâmbătă și duminică, 4-6 martie, a avut loc la casa părinților verbiți din Traian (Neamț) campusul Acțiunii Catolice a Copiilor. Au fost prezenți 44 de animatori din 20 de parohii. Printre invitați s-au numărat: pr. Tiziano Baracco, pr. Mihai Roca, pr. Felician Tiba, sr. Silvia Brandiu și Claudia Budău, responsabila diecezană ACC.

Ordinea de zi a cuprins: bilanțuri, mărturii, jocuri, precum și diverse momente de formare umană, catehetică, spirituală și specific ACC.

Campusul a fost deschis vineri după-amiază cu un moment de cunoaștere urmat de sfânta Liturghie. Protagonist a fost pr. Tiziano Baracco.

Sâmbătă, întâlnirea a fost animată de pr. Mihai Roca și de sr. Silvia Brandiu. Pr. Mihai Roca a vorbit despre rolul animatorului ACC, precum și despre tehnici de animare a grupului de copii. Sr. Silvia, printr-o provocare directă, a arătat modalitatea în care se poate face o cateheză cu un grup de copii.

Duminica a revenit pr. Felician Tiba și programului spiritual. Animatorii ACC au fost introduși în mod treptat în arta rugăciunii și a meditației, fiindu-le prezentate etapele importante pentru a face o rugăciune și o meditație bună.

Campusul s-a încheiat cu prezentarea bilanțului de către Claudia Budău, responsabila diecezană ACC, precum și de către Andreea Lupașcu, responsabilă zonală Bacău și secretara ACC.

Au fost puse în discuție și probleme legate de participarea tinerilor diecezei la Köln pentru Ziua Mondială a Tinerilor, precum și date legate de Sărbătoarea copiilor la nivel diecezan, care va avea loc la Săbăoani în ziua de 4 iunie.

Cei 44 de animatori s-au întors în parohiile lor duminică după-amiază dornici să pună în practică cele auzite și învățate susținuți fiind de către preoții parohi și vicari, de altfel verigi deosebit de importante în eficientizarea AC și a vieții Bisericii în general.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat