Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnire anuală SVP

Societatea Sfântul Vincențiu de Paul (SVP), este o asociație non-guvernamentală înființată în secolul al XIX-lea de fericitul Frederic Ozanam. Mișcat de suferințele săracilor din Franța secolului său, Frederic a mobilizat câțiva tineri entuziaști, cu care a decis să manifeste credința lor prin fapte. Astfel prin fapte mici de caritate, acest fericit, a reuși să creeze ceea ce mai târziu va deveni Societatea "Sfântul Vincețiu de Paul", asociație răspândită în toate colțurile lumii, care vrea ca prin spiritualitate și ajutor material să atragă pe cei săraci și suferinzi mai aproape de Dumnezeu.

Sfântul Vincețiu de Paul, preot francez din sec. al XVII-lea, a văzut pe săraci ca domnii și stăpânii noștri, cei care la sfârșit vor depune mărturie despre faptele noastre săvârșite prin ei pentru însuși Cristos.

Inspirați de acest crez și conștienți de acesta, membrii mișcării zilelor noastre, încearcă prin fapte neînsemnate la prima vedere să readucă pe Dumnezeu în mijlocul acelora, care din cauza sărăciei, poate au uitat de el.

În zilele de 11 și 12 martie 2005 va avea loc la Traian, județul Neamț, întâlnirea anuală a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sf. Vincențiu de Paul" din România, în care membrii ei (peste 400 de membri grupați în 40 de conferințe, în Dieceza de Iași fiind prezente aceste conferințe în Bălțați, Târgu Frumos, Tomești, Adjudeni, Onești, Iași, ultima fiind organizatoarea întâlnirii generale din acest an), grupați în jurul lui Cristos, exemplul cel mai grăitor de umilință, se vor ruga și vor trata împreună noutățile și problemele asociației. În a doua zi a întâlnirii, episcopul Petru Gherghel va fi prezent la Liturghia de încheiere, iar, prin binecuvântarea sa, sperăm să primim de la Domnul harul său care să încurajeze pe cei care practică în mijlocul asociației caritatea.

Francisc Hușanu,
președinte al Conferinței SVP "Sf. Tereza" Iași


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat