Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Family Fest 2005 - Ziua Familiei

Miercuri, 16 aprilie, la București, în aula magna a Facultății de Drept, din cadrul Universității București (Bd. Kogălniceanu 64), între orele 14.00 și 18.00, sunt invitați toți cei care doresc să ia parte Family Fest 2005 - Ziua Familiei, cu tema: "Iubirea construiește pacea".

Evenimentul este de dimensiuni mondiale și se va desfășura simultan în 120 de orașe din întreaga lume, care vor intra în legătură directă, la ora 16.00, ora României, cu Family Fest de la Roma. Family Fest 2005 este un congres național, dar în același timp un eveniment la scară mondială adresat familiilor. Fiecare din aceste întâlniri (peste 120 în întreaga lume) desfășoară un program elaborat potrivit exigențelor și specificului local.

Sunt prevăzute conexiuni interactive cu Family Fest-urile de la Manila, Sao Paolo, Toronto, Bruxelles, Krasnojarsk, Teheran, Ierusalim, Johannesburg, Melbourne, Stockholm, Alger, Nairobi, Zagreb pentru a da o imagine cât mai completă și multicoloră a realității familiei de astăzi într-o societate globalizată. Manifestarea interactivă, transmisă de Rai Uno și Rai International va putea fi preluată și transmisă gratuit de toate televiziunile din lume.

Family Fest este o manifestare mondială a familiei, aflată deja la a treia ediție. Promovată de Familii Noi, ramura Mișcării Focolarelor, suscită adeziunea organizațiilor și asociațiilor familiale, dar și interesul instituțiilor civile și religioase creștine sau de alte religii.

Ce vă propunem? O viziune inovatoare asupra familiei, un nou stil de viață ce poate fi un remediu eficace pentru criza în care se află astăzi familia. Mărturii, dialoguri despre teme cruciale, momente artistice, lansarea unor acțiuni de solidaritate cu familii nevoiașe din țară și din lume.

Sunt prevăzute conexiuni interactive cu Family Fest-urile de la Manila, Sao Paolo, Toronto, Bruxelles, Krasnojarsk, Teheran, Ierusalim, Johannesburg, Melbourne, Stockholm, Alger, Nairobi, Zagreb pentru a da o imagine cât mai completă și multicoloră a realității familiei de astăzi într-o societate globalizată.

Intrarea în sală se va face la ora 13.45, iar programul va cuprinde, între orele 14 și 18, mărturiile familiilor în cele patru "anotimpuri" ale vieții unui cuplu:

  • logodna și primii ani de căsnicie

  • relația cu fiii

  • criza raporturilor familiale și depășirea ei

  • întâlnirea cu durerea

Vor fi, de asemenea: momente artistice, intervenții ale unor personalități prezente. La ora 16.00, până la ora 17.30, se va face prin satelit o legătură directă cu Roma și alte 14 orașe din lume.

Pentru mai multe informații sunt oferite următoarele numere de telefon:

  • București: 021/6841688; 021/3134695; 0724/203919 (e-mail: edituraorasnou@yahoo.it; ffbuc@fx.ro)

  • Cluj: 0264/532522

  • Sf. Gheorghe: 0267/325687

  • Miercurea Ciuc: 0266/371451

  • Jud. Caransebeș: 0255/571600

    Opera Preasfintei Maria - Mișcarea Focolarelor
    Splaiul Independenței 2 J, ap. 22, sector 3, București, România
    Tel. / fax (004) 021/3134695;
    e-mail: edituraorasnou@yahoo.it, ffbuc@fx.ro

    Biroul de presă,
    Marta Andro și Ruxandra Lambru

    * * *

    Cine sunt Familiile Noi?

    Origini
    De la început, spiritualitatea unității specifică Mișcării Focolarelor, trăită de familii, a generat un stil de viață care s-a dezvăluit ca fiind un remediu eficient la criza care, în anii următori, va lovi instituția familiei. În 1967, Chiara Lubich îndeamnă familiile să ducă această viață nouă familiilor din întreaga lume, fondând astfel Mișcarea Familii Noi, acum răspândită în 182 de națiuni, cu sute de mii de aderenți.

    Revitalizarea familiei
    Comuniunea, unitatea între cei doi soți, reînnoite zi după zi, sunt puternice puncte de referință în educația copiilor. Cuplurile care se află în pragul divorțului regăsesc în spiritualitatea unității puterea pentru reconstruirea propriei familii.
    Familiile Noi se întâlnesc în grupuri locale, unde spontan se pun în comun diversele experiențe, inițiative și se ajută reciproc. Grupuri asemănătoare se formează și cu tinerii care se pregătesc pentru căsătorie. Familiile Noi sunt deschise față de nevoile celorlalți.

    Family Fest
    Primul Family Fest a avut loc la 3 mai 1981 la Palaeur din Roma cu mai mult de 20.000 de participanți din toate continentele și a culminat cu intervenția papei Ioan Paul al II-lea. Tot la Palaeur, în 1993, a avut loc Family Fest care a pregătit Anul Internațional al Familiei 1994.

    Și de ce după 12 ani ne-am întors la ideea unui Family Fest?
    "În ultimii ani viața Familiilor Noi în lume a avut o dezvoltare semnificativă, nu doar numeric vorbind. Am observat că angajarea celor doi soți de a trăi în cotidian mesajul evanghelic nu îi ajută doar să realizeze planul lui Dumnezeu asupra căsătoriei și familiei, ci îi face capabili să fie, împreună cu copiii, resurse pentru însănătoșirea societății.
    Cel de-al III-lea Family Fest din acest an va fi o oportunitate pentru a face vizibilă familia creștină care încearcă să trăiască evanghelia, arătând ce contribuție imensă poate oferi lumii contemporane.
    Familia care străbate istoria și este protagonista ei, păstrând iubirea între membrii săi, este mereu actuală în toate timpurile și în toate culturile. Chiar dacă se schimbă felul de a trăi, familia rămâne pentru omenire un patrimoniu prețios la care nu se poate renunța.

    Marta Andro, Ruxandra Lambru


     

    lecturi: 123.



  • Urmărește ercis.ro on Twitter
    Caută pe site

    Biblia on-line

    Breviarul on-line


    Liturgia Orelor
    Magisteriu.ro


    Documentele Bisericii
    ITRC "Sf. Iosif"


    Institutul Teologic Iași
    Vaticannews.va


    Știri din viața Bisericii
    Catholica.ro


    știri interne și externe
    Pastoratie.ro


    resurse pentru pastorație
    Profamilia.ro


    pastorația familiilor
    SanctuarCacica.ro


    Basilica Minor Cacica
    Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

    Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
    tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
    design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat