Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Adeziunea copiilor la Acțiune Catolică

"Lăsați pe copii să vină la mine, nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a acelora care sunt ca ei!" (Mc 10,14) Este chemarea lui Cristos, prietenul copiilor, care vrea ca aceia care sunt mici, cei din urmă, cei care posedă un suflet pur și nealterat de grijile acestei lumi, cei cu surâsul candid, dulce și încurajator izvorât din inima lor iubitoare, să fie lăsați să se apropie de el și să se bucure cu el. Este cererea pe care Isus o adresează ucenicilor care credeau că cei mici îl încurcă pe Cristos. Dimpotrivă, Mântuitorul îi vrea alături, îi binecuvântează cu mare drag și, mai mult, le dă un exemplu tuturor celor care caută perfecțiunea, datorită purității lor spirituale.

Sub acest îndemn al lui Isus, duminică, 6 februarie, la Liturghia de la ora 800, copiii din Parohia Barticești au fost prezenți din nou la întâlnirea cu Domnul, însă această prezență a fost una mai deosebită, deoarece 120 de copii dintre cei peste 300 de la clasa a III-a până la clasa a VIII-a au depus adeziunea pentru Acțiunea Catolică; ei vor să fie mai atașați și mai legați de Mesia, să se abandoneze în brațele Frățiorului și Mântuitorului Isus. Prin adeziunea lor sinceră și benevolă și prin lucrarea care vine din această angajare, ei doresc să fie mai buni, mai serviabili, mai responsabili și mai aproape de Biserică.

Împreună formează familia lui Isus, dar ca orice familie au nevoie și de o mamă. De aceea, pentru a se menține uniți, au ales să fie călăuziți de preasfântă Fecioară Maria, mama noastră a tuturor și, totodată, au hotărât să alcătuiască, pentru binele lor și al Bisericii, un mod de a fi mai atașați, unindu-se ca soldați în Armata Imaculatei, ca rugăciunea lor comună să fie arma de luptă împotriva păcatului și a răului.

Această adeziune a copiilor cere și responsabilitatea celorlalți, cărora li s-a cerut să ajute aceste tinere vlăstare să crească alături de Isus, în special prin sfânta Euharistie care este mângâierea și viața noastră, a tuturor.

Pr. Ștefan Vacaru


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat