Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Colecta pentru sinistrații din Asia

Duminică, 23 ianuarie 2005, în comuniune cu toți credincioșii din țară, credincioșii din Dieceza de Iași s-au solidarizat cu oamenii încercați din sud-estul Asiei prin rugăciune și colectă. În cele 130 de parohii s-au adunat 2.150.000.000 lei. Suma a fost vărsată în contul Caritasului România. Sub coordonarea Organizației Caritas Internațional va fi distribuită pentru victimele din Asia de sud-est.

Episcopii din Dieceza de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, mulțumesc credincioșilor, fundațiilor, congregațiilor și instituțiilor care au contribuit pentru a-i alina pe cei care suferă în urma cutremurului și a valurilor tsunami din 26 decembrie 2004.

În acea zi de 26 decembrie 2004 cutremurul și valurile au adus durere și ruine; străzile și istoria au fost șterse; a rămas o lume de reconstruit.

Sfântul Părinte s-a rugat pentru victimele dezastrului din Asia de sud-est, participând la durerea fraților din acele zone, invitându-i pe toți la opere concrete de solidaritate pentru popoarele lovite. În ziua de 8 ianuarie 2005, PS Petru Gherghel, reluând mesajul Conferinței Episcopale Române, a semnat o scrisoare specială "către parohiile și institutele de viață consacrată din Dieceza de Iași", care cerea "o zi de rugăciune pentru victimele catastrofei și o colectă specială pentru ajutorarea supraviețuitorilor" din sud-estul Asiei. Cele trei minute de tăcere declarate în Europa s-au transformat pentru lumea catolică din România în ziua de 23 ianuarie 2005 în timp de rugăciune. Rugăciune ca Dumnezeu să-și deschidă brațele pentru a-i primi pe cei decedați și să asculte gemetele și plânsul celor afectați de catastrofă în Asia de sud-est, dând mângâiere pentru cei rămași în durere.

"Rugăm pe bunul Dumnezeu, se spunea în scrisoarea, să răsplătească generozitatea tuturor credincioșilor noștri și să reverse belșugul harurilor sale asupra tuturor".

Multe lucruri scapă înțelegerii rațiuni umane, dar ochiul credinței îl face pe credincios să înțeleagă că Dumnezeu este mereu alături de noi.

"În seara vieții noastre vom fi judecați despre iubire", spune sfântul Ioan al Crucii (Cuvinte de lumină și de iubire, nr. 57).

Fie ca Domnul, care a spus că va răsplăti și un pahar de apă dat în numele lui, să-i ajute și să-i binecuvânteze pe toți cei care s-au solidarizat cu cei aflați în suferință.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat