Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna februarie

Recent a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului" pe luna februarie, anul XVI, nr. 2(182). Imaginea lui Isus cu crucea în spate de pe prima copertă vrea să-i introducă pe cititori în atmosfera Postului Mare.

Articolul de la pagina 2, "El este totul și toate", aduce în fața cititorilor imaginea unicului Dumnezeu, creatorul a toate și ținta speranței oamenilor.

Programul pastoral stabilit de PS Petru Gherghel pentru Anul Euharistiei poate fi citit la pagina 3. În mod deosebit timpul Postului Mare, luna mai și luna octombrie vor constitui perioade importante în care se va pune un accent deosebit pe adorația euharistică, exprimând în acest fel credința în prezența lui Cristos în Euharistie și "dorința de a crește în cunoașterea și trăirea iubirii și a comuniunii creștine".

În perioada 23 decembrie 2004 - 10 ianuarie 2005, PS Petru Gherghel a efectuat o vizită pastorală în Tara Sfântă, unde s-a întâlnit cu românii catolici care lucrează în Israel, cu diverse personalități și a vizitat locurile sfinte. La întoarcere, a avut amabilitatea de a răspunde câtorva întrebări; acest interviu poate fi citit în paginile 5-6.

În pagina 7 se regăsește o parte a interviului cu PS Aurel Percă, publicat integral pe situl www.catholica.ro, în care expune punctul de vedere catolic cu privire la cazul Adrianei Iliescu, în vârstă de 67 de ani, care a dat naștere unui copil, după ce a recurs la tehnica fertilizării in vitro.

Articolul de la pagina 8 constituie o evocare a tragediei care s-a abătut asupra Asiei de sud-est la sfârșitul anului 2004.

Cititorii revistei pot afla mai multe amănunte despre inițiativele Acțiunii Catolice citind pagina 9.

Articolul de la pagina 10 se intitulează "Cristos, unica temelie" și constituie o retrospectivă a principalelor celebrări ecumenice desfășurate în Moldova în perioada 18-25 ianuarie.

În afară de rubricile deja consacrate ("Istorioara morală", "Așa răspund copiii", "Știri", "Poșta redacției"...), mai puteți citi și alte articole interesante: "Constatare la fața locului" (pagina 14), "Dintre sute de catarge" (pagina 17), "Mi-e sete" (pagina 18), "Mărturie misionară" (pagina 20)...

Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Emanuel Imbrea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat