Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoarea în cinstea sfântului Ioan Bosco

Sâmbătă, 29 ianuarie, a fost o zi de neuitat: Salezienii din Bacău au anticipat sărbătoarea sfântului Ioan Bosco, fondatorul congregației lor.

Oratoriul - o clădire "galbenă" - era împodobit de festivitate cu steaguri și pancarte care străluceau în albul zăpezii dimprejur.

Aceasta zăpadă nu a reușit să-i oprească pe toți cei care au dorit să împărtășească această sărbătoare alături de comunitatea saleziană.

De la ora 10.30 lumea a început să se adune în sala mare unde a participat la sfânta Liturghie prezidată de nunțiul apostolic, Excelența sa Mons. Jean-Claude Périsset.

În timpul predicii sale, nunțiul ne-a "înflăcărat inimile" cu adevărat. Printre altele, ne-a îndemnat să fim precum a fost și cel sărbătorit: adică iubitori ai lui Isus în sfânta Împărtășanie, ai sfintei Fecioare Maria, și ai Sfântului Părinte papa. Cele "trei iubiri" ale lui don Bosco trebuie să fie vii și astăzi, între noi. Doar așa - a repetat după aceea tuturor tinerilor și copiilor prezenți - "puteți crește într-o prietenie mai strânsă cu Isus!".

A fost prezent și episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, PS Aurel, care ne-a adus salutul și binecuvântarea Excelenței sale PS Petru Gherghel și ne-a adresat cuvinte foarte frumoase de apreciere și de încurajare.

La sfârșitul Liturghiei, pr. Tiziano Baracco, directorul oratoriului, după cuvintele de mulțumire adresate tuturor participanților (preoți, călugări, călugărițe, colaboratori, tineri și prieteni ai operei saleziene), a prezentat ultimul "rod" al activităților Salezienilor din România. Este vorba de primul număr al revistei "Animatorul după inima lui don Bosco", care a apărut exact cu câteva zile înainte. Un instrument pentru animatori, care pot găsi în aceste pagini material de formare pentru a crește pe plan spiritual, uman și educativ precum și material practic pentru a se mișca mai ușor în aceasta artă de a fi alături de copii și de tineri în așa fel încât fiecare să devină bun creștin și om matur!

După masa, servită cu toții împreună într-o atmosferă foarte plăcută, a avut loc un program cultural. Tinerii și copiii din grupul ADS (Amicii Domini Savio) și din grupul clovnilor al oratoriului au oferit publicului prezent o seria de piese despre viața lui don Bosco.

Trei "Bucură-te, Marie" (recomandate de don Bosco) au încheiat programul și au lăsat în inima fiecăruia convingerea că s-a trăit un moment "plin".

O dovadă că a fi împreună, a ne distra, a fi veseli, a ne ruga sunt elementele unei sfințenii potrivite și tinerilor noștri!

După aceea, animatorii, care au colaborat la pregătirea și la desfășurarea acestei sărbători, au fost invitați să se oprească pentru a se bucura împreună și a trăi ultimele clipe ale unei zile cu adevărat de neuitat pentru toți!

Pr. Tiziano Baracco


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat