Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Gheorghe Doja

În zilele de 22-23 ianuarie, Preasfințitul Petru Gherghel a făcut vizita pastorală în Parohia Gheorghe Doja. După modificarea structurii acestei parohii în august 2004, când filiala Valea Mică a devenit parohie de sine stătătoare, Parohia Gheorghe Doja are acum o singură filială (Gâșteni). Noul paroh al acestei comunități, pr. Sorin Bereș, păstorește 224 de familii cu 844 de credincioși.

După ce a fost întâmpinat de un mare număr de credincioși în frunte cu parohul comunității, episcopul a prezidat rugăciunea Rozariului, după care a urmat sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh. În timpul Liturghiei episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică, la ora 9.00, a avut loc Liturghia pontificală în biserica parohială. La omilie, episcopul a îndemnat toată comunitatea să răspundă în fiecare zi la invitația pe care Isus o făcea în evanghelia duminicii: "Convertiți-vă!", pentru ca apoi să poată primi și cealaltă invitație: "Veniți după mine și vă voi face pescari de oameni". După Liturghie a avut loc întâlnirea cu copiii și tinerii din parohie.

La ora 11.00 a avut loc Liturghia solemnă în filiala Gâșteni. Este o comunitate mică, dar cu un suflet mare: dovadă este entuziasmul arătat de credincioși și dorința lor să se desăvârșească lucrările de construire a bisericii. Episcopul i-a încurajat și i-a îndemnat să fie mereu lângă părintele paroh în ducerea la capăt a construirii bisericii.

După-amiază, după sfânta Liturghie celebrată de pr. Sescu Petru, econom diecezan, a avut loc adorația și binecuvântarea euharistică prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel. După binecuvântare, un grup de copii și tineri au prezentat un mic moment artistic inspirat din evanghelia duminicii. Episcopul și-a luat rămas bun de la toți cei prezenți cu speranța unei "bune revederi".

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat