Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Consiliul Acțiunii Catolice a Copiilor

Sâmbătă, 15 ianuarie, la casa părinților salezieni din Bacău a avut loc Consiliul Acțiunii Catolice a Copiilor. Au fost prezenți asistenții spirituali: pr. Felician Tiba și pr. Tiziano Baracco, responsabila diecezană a Acțiunii Catolice a Copiilor, Claudia Budău, precum și responsabili parohiali din 11 parohii.

Pe ordinea de zi au fost problemele legate de depunerea adeziunii (numărul membrilor, pregătirea adeziunii prin cateheze și zile de reculegere, ceremonia adeziunii, cotizație).

S-a avut în vedere și organizarea unui campus diecezan cu specific pentru Acțiunea Catolică a Copiilor, campus la care să participe doi membri din fiecare parohie care are această ramură.

Un subiect larg discutat a fost organizarea Sărbătorii Copiilor care, anul acesta va avea loc, sâmbătă, 4 iunie, cel mai probabil în Parohia Săbăoani "Sfântul Mihail Arhanghelul".

Trebuie precizat că această sărbătoare ar ajunge anul acesta la a patra ediție, ceea ce i-ar da ocazia să se lărgească tot mai mult. Dacă la început era o inițiativă doar a Acțiunii Catolice, astăzi se dorește a fi o inițiativă a tuturor copiilor din dieceză, dorindu-se astfel să fie o replică pe măsură a bine cunoscutei Zile a Tinerilor. S-a hotărât ca invitația să fie adresată tuturor copiilor. În acest sens, la timpul cuvenit se va veni cu precizările de rigoare.

În final au fost discutate și alte probleme de natură organizatorică, problema catehezelor cu specific pentru copii, problema animatorilor, problema susținerii financiare a unor inițiative, rămânând în acest sens o poartă deschisă binefăcătorilor care ar dori să susțină acest segment, nu mai puțin important, copiii.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat