Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Efectele tsunamiIași: Solidaritate pentru victimele din Asia

În ziua de 8 ianuarie de la centrul Episcopiei Romano Catolice de Iași a fost trimisă o scrisoare specială "către parohiile și institutele de viață consacrată din Dieceza de Iași" care cere "o zi de rugăciune pentru victimele catastrofei și o colectă specială pentru ajutorarea supraviețuitorilor" din sud-estul Asiei. Redăm în cele ce urmează scrisoarea care se vrea o sensibilizare pentru victimele cutremurului din 26 decembrie 2004 care a avut loc în Asia.

"De mai multe zile primim știri cu privire la evenimentele dramatice din sud-estul Asiei și despre mobilizarea solidarității internaționale pentru ajutorarea victimelor acestei catastrofe.

Însuși Sfântul Părinte a salutat toate inițiativele caritative la nivel mondial și a chemat pe "toți credincioșii de bună credință să contribuie generos la această extraordinară muncă de solidaritate cu oamenii, victime ale unor grele încercări și expuse pericolelor epidemiilor".

Ne solidarizăm și noi cu aceștia oameni încercați de suferință și, la chemarea Sfântului Părinte, propunem pentru ziua de duminică, 23 ianuarie, o zi de rugăciune pentru victimele catastrofei și o colectă specială pentru ajutorarea supraviețuitorilor.

În această zi, în toate diecezele din țara noastră toți credincioșii se vor solidariza cu acești oameni încercați, prin rugăciuni speciale și prin colecta propusă.

Colecta adunată se va trimite prin Centrul Caritas diecezan la Caritas Internationalis, pentru o distribuire corectă și echitabilă. De aceea, vă rugăm să transmiteți imediat colecta din această duminică, fie direct la contabilitatea Episcopiei, fie prin virament în contul nostru RO87-RNCB-3200-0000-0127 deschis la Banca Comercială Română, Filiala Iași.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească generozitatea tuturor credincioșilor noștri și să reverse belșugul harurilor sale asupra tuturor în anul nou pe care l-am început.

Petru Gherghel, episcop de Iași
Aurel Percă, episcop auxiliar


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat