Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ep. Petru GherghelCrăciun 2004: Scrisoare pastorală

Scrisoarea pastorală dată de către PS Petru Gherghel cu ocazia Crăciunului poartă titlul: "Isuse, prunc divin, vino și rămâi cu noi!", fiind semnată în ziua de 28 noiembrie 2004. După introducere, scrisoarea cuprinde trei subtitluri "Vestea minunată a nașterii", "Isus, pâinea vieții coborâtă din cer la Betleem, în casa pâinii", "Doamne, rămâi cu noi".

Cu un nou avânt și cu un nou entuziasm dobândit în zilele Sinodului diecezan, scrie episcopul, timp în care am învățat mai mult și mai bine că suntem Biserică și că în mijlocul nostru se află Cristos, Fiul lui Dumnezeu, și cu o reînnoită bucurie, întâmpinăm plini de credință Nașterea Domnului - Crăciunul". După ce vorbește de rolul profeților și al Adventului Preasfințitul arată cum toate se împlinesc în Noul Testament, pe paginile evangheliilor.

Apoi se arată cum cel născut la Betleem "este cu adevărat pâinea dătătoare de viață veșnică": "Venind pe pământ Fiul lui Dumnezeu răspunde la așteptarea oamenilor, vine să le astâmpere dorința lor arzătoare, vine ca să le fie mântuitor și eliberator din întunericul păcatului și al morții, vine ca să-i hrănească cu trupul și cu sângele său, cu însăși viața sa, cu evanghelia și cuvintele sale".

Fiindcă suntem în Anul Euharistiei: "Întâlnindu-l de Crăciun în peștera din Betleem, admirându-i chipul sub pomul din casele noastre sau așezat lângă altarele din bisericile noastre, vrem să ne manifestăm bucuria și să ne reînnoim credința că același prunc este prezent în taina altarului și că el rămâne cu noi, oamenii, până la sfârșitul veacurilor".

Scrisoare pastorală se încheie cu o rugăciune: "Rămâi cu noi, Doamne Isuse, prunc divin, până la sfârșitul veacurilor, căci tu singur ești speranța și bucuria noastră. Amin". Apoi urmează urările: Sărbători fericite, Crăciun binecuvântat!


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat