Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la Răsărit până la Apus pe ianuarie

A apărut "De la Răsărit până la Apus" pe luna ianuarie. Față de numerele precedente, în broșură, începând cu ianuarie 2005, s-au mai adăugat: Rânduiala sfintei Liturghii (română și latină), Rugăciunea credincioșilor pentru fiecare zi, Prefețele de la Liturghie și Propriul timpului.

În ianuarie "Roagă-te" propune rugăciuni liturgice și altele de inspirație biblică, alcătuite de Giuseppe Rizzi, despre tema păcii, "Trăiește" sunt scurte texte sapiențiale luate din cartea lui Ben Sirah.

În anul 2005, prima copertă va reda imagini despre Euharistie; a doua, reflecții despre iubire, pornind anul acesta de la 1In; în a treia vor continua sugestii pentru rugăciunea cu unii psalmi; în a patra poezii ("aproape rugăciuni") dedicate Mariei de către poeți italieni din secolul al XX-lea (din culegerea Regina poetarum).

"De la Răsărit până la Apus" este un itinerar zilnic de meditații și rugăciune pentru tineri și adulți; format: 20x14 cm; peste 102 pagini. Apare în fiecare lună începând cu anul 1998, fiind traducerea din limba italiană a broșurii: Dall'Alba al Tramonto de la Padova. Cuprinde lecturile din fiecare zi de la sfânta Liturghie în întregime, inclusiv psalmul și versetul de la Aleluia; de asemenea, meditații și rugăciuni pe marginea lecturilor. Pentru fiecare zi a fost preluată caseta din "Agenda liturgică" în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă. În casetă la comemorările obligatorii au fost trecute lecturile proprii.

Cum să mă abonez?

Pentru informații despre modul de efectuare a abonamentelor, precum și despre celelalte periodice realizate la Editura "Presa Bună", dați clic pe următoarea știre: Abonamente pentru 2005


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat