Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: PS Aurel Percă la 25 de ani de preoție și cinci ani de episcopat

Duminică, 12 decembrie, la Săbăoani, în cadrul Liturghiei solemne de la ora 11.00, PS Aurel Percă și-a sărbătorit cei 25 de ani de preoție și cei cinci ani de episcopat. La această sărbătoare au participat preoți din promoția 1979, colegi ai Preasfințitului, preoți din comunitățile vecine, alți preoți oaspeți, precum și un număr mare de credincioși.

La începutul sfintei Liturghii, pr. paroh Toma Encuță i-a urat PS Aurel Percă bun venit în mijlocul comunității natale și a exprimat bucuria pe care o trăiește comunitatea din Săbăoani: "Excelență, întreaga comunitate este alături de Preasfinția voastră și se bucură de acest eveniment, la această frumoasă sărbătoare".

"Ceea ce noi celebrăm astăzi este iubirea lui Dumnezeu care vine la oameni, prin oamenii pe care îi alege și îi trimite ca mesageri ai săi și slujitori ai altarului", a spus pr. Anton Săboanu la începutul predicii, subliniind că viața omului apare ca un răspuns la chemarea din partea lui Dumnezeu.
"Misterul vocației nu poate fi transpus în cuvinte", a spus părintele, accentuând faptul că Dumnezeu i-a descoperit omului ce valoare are în ochii săi și ce misiune are de îndeplinit pe acest pământ: "Viața răspunde unei vocații și fiecare e destinatarul iubirii divine".
Întrebându-se cine este omul și care este sensul vieții lui, părintele a subliniat trei aspecte: tot ceea ce este și are omul este darul lui Dumnezeu, el oferă harurile necesare pentru îndeplinirea propriei vocații și, de asemenea, îl cheamă pe fiecare pentru a lucra pentru el și pentru împărăția sa. "Dumnezeu continuă să-i cheme pe oameni în fiecare zi. Deschideți-vă inimile, răspundeți acestei chemări!", a fost îndemnul final al părintelui predicator.

La rugăciunea credincioșilor s-au rostit intenții pentru Biserică, pentru Preasfințitul Aurel, pentru preoți și persoane consacrate și pentru întreaga promoție de preoți din 1979.

La ofertoriu, câțiva tineri din cadrul Acțiunii Catolice au prezentat la altar câteva daruri: pâine și vin, Sfânta Scriptură, o lumânare, un rozariu și un buchet de flori.

La finalul sfintei Liturghii, pr. paroh Toma Encuță a mulțumit Domnului pentru harurile și binecuvântările primite, ca și Preasfințitului Aurel Percă pentru că a binevoit să vină la Săbăoani, în satul natal, pentru a-și sărbători cei 25 de ani de preoție și cei cinci ani de la consacrarea episcopală, asigurându-l în continuare de rugăciunile întregii comunități.

Apoi, un grup de copii și tineri au susținut, prin cântece și poezii, un mic program artistic, prin care au dorit să transmită mesajul de prietenie și de iubire al comunității din Săbăoani. Episcopului i-au fost oferite din partea comunității și câteva daruri: o statuie a sfintei Fecioare Maria, o stolă și un rozariu, împreună cu Sfânta Scriptură.

La final, PS Aurel Percă și-a exprimat bucuria de a fi din nou în mijlocul credincioșilor din satul natal și a mulțumit pr. paroh, părinților vicari, celorlalți preoți oaspeți și tuturor credincioșilor care au participat la jertfa euharistică și s-au alăturat bucuriei sale de a celebra jubileul de argint și cei cinci ani de episcopat.

Emanuel Imbrea


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat