Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Un deceniu de la consacrarea altarului și a bisericii

În ziua de 20 noiembrie s-au împlinit 10 ani de la consacrarea altarului și sfințirea actualei biserici din Gherăești. Acest eveniment a fost marcat duminică, 21 noiembrie, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, prezidată de către pr. Mocanu Isidor, parohul comunității. Foarte mulți credincioși au trebuit să stea în jurul bisericii, devenită neîncăpătoare.

Această celebrare euharistică a fost urmată de adorația preasfântului sacrament, pe mai multe grupe (copiii, tineri, persoane consacrate, adulți), care ne-a introdus mai profund în misterul prezenței lui Isus din tabernacol. Rugăciunile și cântările euharistice au provocat în sufletele noastre o adevărată bucurie și satisfacție. După binecuvântarea cu preasfântul sacrament, la ora 17.00, ne-am întors cu toții la casele noastre gândindu-ne la cât de mult ne-a copleșit Dumnezeu cu harurile sale pe noi, în special comunitatea din Gherăești, de-a lungul istoriei și îndeosebi pe parcursul celor 10 ani.

După-amiază, chiar și cerul ne-a binecuvântat cu primii fulgi de nea, ce voiau parcă să se bucure de sărbătoarea noastră, dorind să facă totul alb, să ne amintească de Biserica nouă, albă, curată. Acest timp relativ rece ne-a făcut să ne reamintim mai bine de vremea rece ce a trebuit să o îndurăm acum 10 ani, când era frig, ploua și bătea vântul.

În timpul predicii, pr. paroh a scos în evidență importanța cultului preasfântului sacrament, a regalității lui Cristos și rolul pe care l-a avut pe parcursul istoriei. La ofertoriu, tinerii din Acțiunea Catolică și simpatizanții au adus în dar o machetă cu Biserica și un suport pe care scria 10 ani. Tot la ofertoriu s-a evidențiat și evenimentul unic pe care-l trăim acum în dieceza noastră de Iași: Sinodul diecezan. Unul dintre tinerii simpatizanți ai Acțiunii Catolice, care a făcut și macheta bisericii, a compus o poezie legată de acest eveniment. Corul credincioșilor din Gherăești, prin frumusețea vocilor, a făcut ca toți cei care erau prezenți în biserică să trăiască momente intense de înălțare spirituală.

Momentul de sărbătoare de la Gherăești cu siguranță nu a reușit să reia amploarea evenimentului de acum 10 ani, dar a încercat să sublinieze acest lucru.

"Îți mulțumim, Doamne, pentru aceste daruri pe care le-am primit din bunătatea ta preasfântă, în acest lăcaș de cult. Te rugăm să veghezi mereu asupra credincioșilor din comunitatea noastră ca să crească în credință și să îndepărtezi de la ea tot răul".

Pr. Adrian Chili


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat