Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Seminar de formare a formatorilor

În perioada 29-31 octombrie, la Oradea, a avut loc seminarul de formare a formatorilor cu tema "Dreptul la educație și informare. Profilul spiritual al educatorului catolic". Acesta a fost organizat de Conferința Episcopală Catolică și Secretariatul Național al Învățământului Catolic din România, în colaborare cu Federația Învățământului Religios din Spania, Comitetul European al Învățământului Catolic (Bruxelles), Ministerul Educației și Cercetării și Comisia Națională pentru UNESCO. Seminarul s-a aflat la a XI-a ediție.

Educația religioasă este fereastra larg deschisă spre cultură, spre spiritualitatea universală, oferind instrumente de cunoaștere și modele de formare umană. Colaborarea dintre instituțiile cu profil laic (uman-real) și teologie oferă premise favorabile pentru desfășurarea unei practici pedagogice corespunzătoare în România, pentru structurarea unui învățământ deschis, flexibil, în dialog cu celelalte sisteme de învățământ ale lumii.

Gazda acestui seminar a fost Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Au participat 60 de profesori și directori ai școlilor catolice din toate diecezele. Alături de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, responsabil cu învățământul catolic în cadrul Conferinței Episcopale Române, a fost prezent și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București. Din Dieceza de Iași au mai participat pr. Paul Budău, pr. Eduard Coșa și fr. Antxon Andueza.

Întâlnirea s-a deschis cu un spectacol susținut de elevii școlii greco-catolice din Oradea la teatrul din aceeași localitate.

În ziua de 30 octombrie, după-amiază, s-a făcut o vizită la Peștera Urșilor și la mănăstirea franciscană din Holod.

Întâlnirea s-a încheiat duminică, 31 octombrie, cu celebrarea solemnă a sfintei Liturghii, în cadrul căreia a fost hirotonit un preot pentru Episcopia Greco-Catolică de Oradea și au făcut admiterea la ordinul sacru al diaconatului șapte tineri de la Seminarul din Oradea.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat