Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile apostolatului rugăciunii pentru anul 2005

  • Ianuarie
    Intenția generală: Pentru toți cei care acționează în Orientul Mijlociu, ca să se implice din ce în ce mai mult pentru obținerea păcii.
    Intenția misionară: Pentru ca în țările de misiune să apară apostoli sfinți și generoși, pregătiți să vestească tuturor evanghelia lui Cristos.

  • Februarie
    Intenția generală: Pentru cei bolnavi, mai ales pentru cei mai săraci, pentru ca tuturor să li se acorde atenție și îngrijiri medicale demne de ființa umană.
    Intenția misionară: Pentru ca să crească printre misionari și misionare conștiința că numai printr-o iubire arzătoare față de Cristos este posibil să se transmită evanghelia în mod eficient și convingător.

  • Martie
    Intenția generală: Pentru ca guvernele fiecărei națiuni, în politicile și în programele lor de dezvoltare, să fie din ce în ce mai atente față de cei săraci, marginalizați și asupriți.
    Intenția misionară: Pentru ca în fiecare Biserică locală să fie percepută din ce în ce mai mult urgența de a pregăti creștini sfinți, capabili să răspundă la provocările noii evanghelizări.

  • Aprilie
    Intenția generală: Pentru ca toți creștinii să trăiască și să facă din duminică o zi a Domnului și să o dedice în mod special lui Dumnezeu și aproapelui.
    Intenția misionară: Pentru ca fiecare comunitate creștină să fie înflăcărată de o nouă ardoare de sfințenie, care să facă să înflorească numeroase vocații misionare.

  • Mai
    Intenția generală: Pentru cei care sunt persecutați din cauza credinței și a dreptății, pentru ca aceștia să poată experimenta consolarea și puterea Duhului Sfânt.
    Intenția misionară: Pentru ca Operele Pontificale Misionare, dorite de Sfântul Părinte și de episcopi pentru evanghelizarea tuturor națiunilor, să ajute poporul lui Dumnezeu să se simtă parte vie în misiunea ad gentes.

  • Iunie
    Intenția generală: Pentru ca societatea noastră, prin gesturi concrete de iubire creștină și fraternă, să meargă în întâmpinarea milioanelor de refugiați care se găsesc în condiții de sărăcie extremă și de abandonare.
    Intenția misionară: Pentru ca sacramentul Euharistiei să fie din ce în ce mai perceput ca un centru activ al vieții Bisericii.

  • Iulie
    Intenția generală: Pentru ca toți creștinii să fie atenți la sensibilitatea și la cerințele fiecăruia, fără să ascundă niciodată cerințele radicale ale mesajului evanghelic.
    Intenția misionară: Pentru ca toți cei botezați să se implice, în propria condiție de viață, să transforme societatea, făcând ca mentalitatea și structurile lumii să fie pătrunse de lumina evangheliei.

  • August
    Intenția generală: Pentru ca Ziua Mondială a Tineretului să trezească sau să renască în tineri dorința de a-l întâlni pe Cristos și de a găsi în el călăuza pentru viața proprie.
    Intenția misionară: Pentru preoții, persoanele consacrate, seminariștii și credincioșii laici din țările de misiune, veniți să-și completeze, la Roma, itinerarul lor formativ, pentru ca șederea lor în cetatea eternă să fie ocazie de îmbogățire spirituală.

  • Septembrie
    Intenția generală: Pentru ca dreptul la libertate religioasă să fie recunoscut de guvernele tuturor popoarelor pământului.
    Intenția misionară: Pentru ca implicarea Bisericilor tinere în vestirea mesajului creștin să favorizeze inserarea acestora în inima culturii popoarelor.

  • Octombrie
    Intenția generală: Pentru ca toți creștinii să nu fie descurajați de provocările societății secularizate, ci, având deplină încredere, să dea mărturie despre credința și speranța lor.
    Intenția misionară: Pentru ca, alături de rugăciune, credincioșii să unească efortul de a contribui și economic la opera misionară.

  • Noiembrie
    Intenția generală: Pentru soți, ca să urmeze exemplul de sfințenie conjugală trăită de atâtea cupluri care s-au sfințit în condițiile obișnuite ale vieții.
    Intenția misionară: Pentru ca păstorii din teritoriile de misiune să perceapă cu o solicitudine constantă misiunea de formare permanentă pentru proprii preoți.

  • Decembrie
    Intenția generală: Pentru ca să se răspândească o înțelegere din ce în ce mai deplină a demnității bărbatului și a femeii după planul Creatorului.
    Intenția misionară: Pentru ca pe pământ căutarea lui Dumnezeu și setea de adevăr să conducă fiecare ființă umană către întâlnirea cu Domnul.

(Traducere din Osservatore romano, nr. 2, ianuarie 2004, pag. 2)


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat