Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Ziua Vieții Consacrate

Joi, 7 octombrie, s-a celebrat la Săbăoani la nivel diecezan Ziua Vieții Consacrate. Au participat toate congregațiile din Dieceza de Iași. După ce am cinstit-o pe sfânta Fecioară Maria prin recitarea sfântului Rozariu, sora Valeria Doboș, superioara generală a Institutului Slujitoarelor lui Cristos, Marele Preot, a prezentat exortația apostolică postsinodală Ecclesia in Europa. Înainte de a trece la discuțiile pe grupuri, Preasfințitul a luat cuvântul și, apreciind că tratarea acestui subiect era de necesitate stringentă, a subliniat faptul că fiecare trebuie să se simtă responsabil de situația existentă în Biserica locală și trebuie să se angajeze cu toate forțele pentru a promova valorile creștine și a stăvili acele valori care încearcă să hărțuiască barca lui Cristos într-o lume din ce în ce tot mai dezorientată.

Cele patru referate prezentate în urma discuțiilor pe grupuri au scos în evidență două aspecte asupra cărora persoanele consacrate trebuie să reflecteze și pe care apoi să le pună în practică: drumul este acela al speranței și al iubirii, acestea sunt motivele care pot convinge lumea zilelor noastre pentru a ieși din indiferență, din starea de deprimare pentru a se îndrepta cu curaj spre împlinirea idealurilor creștine.

La sfânta Liturghie concelebrată, la predică, Preasfințitul a scos în evidență importanța vieții consacrate în Biserică în Dieceza de Iași și a revenit asupra temei propuse insistând ca fiecare persoană consacrată să aducă lumii de azi o rază de speranță. Apoi, a mai subliniat ca în fiecare congregație să nu lipsească ora de adorație, anunțând că duminică, 10 octombrie, la Cacica, se va declara începerea Anului Euharistic.

Prânzul și timpul liber au oferit tuturor ocazia de a se cunoaște mai bine și de a-și împărtăși unii altora din experiențele proprii.

A urmat adorația euharistică în cadrul căreia toți cei prezenți și-au reînnoit voturile.

Momentele de rugăciune și de reflecție au exprimat comuniunea de credință și iubire precum și atașamentul tuturor celor prezenți față de Cristos și mesajul său evanghelic precum și față de sfânta Biserică.

Mons. Alois Fechet
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat