Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul CRSM

În perioada 27-30 septembrie a avut loc la Cluj, în Casa de Reculegere Manresa, Cea de a XV-a Adunare Generală a FCRSM.

Sesiunea de lucrări a început cu sfânta Liturghie, celebrată de nunțiul apostolic, ES Jean-Claude Périsset, și s-a desfășurat sub genericul "Împărăția lui Dumnezeu este printre voi".

ES Florentin Crihălmeanu, episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, responsabil cu viața consacrată din partea Conferinței Episcopale Române, a fost prezent printre noi și ne-a vorbit cu multă prețuire și ne-a însuflețit, încurajându-ne în activitatea congregațiilor noastre.

În ziua de formare spirituală, sub îndrumarea pr. prof. dr. Lucian Farcaș, am conștientizat mai mult realitatea prezenței împărăției lui Dumnezeu printre noi, în societatea în care trăim, cu realitățile ei. Ne-am dat mai bine seama de chemarea stringentă în angajarea socială pentru împărăția lui Dumnezeu. Astfel, am văzut rolul nostru important ca persoane consacrate în Biserică și în societate, mai ales rolul educației creștine, câmp în care trebuie promovate valorile umane.

A urmat apoi o zi de muncă practică a comisiilor din cadrul CRSM.

Ne-am bucurat mult de implicarea surorilor din toată țara în diferitele domenii și am simțit că împreună suntem o forță dinamică pentru nevoile societății noastre.

O problemă acută pe care am luat-o în discuție este traficul de ființe umane. Această problemă urgentă a societății noastre a fost pentru noi o mare provocare. Noi vrem să ne implicăm într-un proiect de acțiune și solidaritate pentru tinerele fete care sunt victime ale acestui flagel. Această acțiune de prevenire se pune în practică prin activități cotidiene ale persoanelor consacrate, promovând valorile fundamentale ale ființei umane.

În spiritul comuniunii în Biserică, ne alăturăm pentru a promova o construire a Europei, eliberată de orice fanatism religios, de orice formă de secularism, arătând lumii că suntem martori ai împărăției lui Dumnezeu, împărăția iubirii, a dreptății și a păcii.

În Anul Euharistic am hotărât să ne unim împreună în rugăciune și adorație, organizând lunar la nivel congregațional o oră de adorație.

Am încheiat cu o seară recreativă, în care am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine, să împărtășim același spirit de unitate, bucurându-ne împreună.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat