Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din RomanRoman: Hirotonire de diaconi

Ziua de 4 octombrie, pentru toate familiile ordinelor, congregațiilor și institutelor franciscane, ca și pentru toți laicii terțiari franciscani, este trăită cu maximă intensitate, fiind comemorarea liturgică a sfântului Francisc din Assisi, din a cărui spiritualitate și ideal de viață consacrată milioane de franciscani și franciscane din lumea întreagă se inspiră și aspiră.

Pentru Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, această zi reprezintă și sărbătoarea patronală atât a institutului care-și inaugurează astfel noul an universitar 2004-2005, cât și a Liceului Teologic "Sf. Francisc din Assisi".

Într-un cadru solemn, evenimentul ca atare a fost marcat începând cu data de 1 octombrie, mai întâi prin Festivalul de Muzică Sacră "Carmil Tocănel", iar, la 4 octombrie, prin hirotonirea întru diaconat a cinci confrați franciscani care, terminându-și anii de formare umană, intelectuală și spirituală în cadrul institutului, se îndreaptă spre ordinul prezbiteratului, chemați fiind de Domnul să-și desăvârșească slujirea în mijlocul poporului lui Dumnezeu din mijlocul căruia au venit și au fost aleși.

Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iași, prin impunerea mâinilor și prin rugăciunea de consacrare, a conferit ordinul sacru al diaconatului următorilor frați franciscani minori conventuali: Cristian-George Cherecheș din Constanța, Cristinel Farțadi și Sebastian Cochior din Faraoani (BC), Cristian Dumea din Săbăoani (NT) și Cristinel Sociu din Mărgineni (BC). Acești frați, lăsând băncile institutului teologic, se vor îndrepta spre diferite "ogoare" - din țară sau din străinătate - pentru a semăna cuvântul Domnului și a sluji altarele, chemând în jurul lor pe cei pe care Domnul îi va trimite să asculte prin ei de glasul păstorului.

Numeroși preoți, persoane consacrate și credincioși au fost prezenți la solemna ceremonie desfășurată pe platoul din fața institutului, sub un soare strălucitor și binevoitor de toamnă.

Pr. Victor-Emilian Dumitrescu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat