Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Un nou început...

Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" a trăit un moment de bucurie și speranță, sâmbătă, 2 octombrie, în sărbătoarea Sfinților Îngeri Păzitori. În cadrul unei celebrări euharistice, prezidată de PS Aurel Percă, s-a deschis oficial noua casă de formare (postulandat și noviciat) a institutului și a fost numită noua maestră de novice în persoana sr. Claudia Dămoc.

Alături de surorile care activează la Grădinița "Sf. Familie", sr. Cristina Percă (director grădiniță) și sr. Monica Fabian (educatoare), vor locui și tinerele care vor să-l urmeze pe Cristos în curăție ascultare și sărăcie, îmbrățișând viața consacrată. O dată cu deschiderea oficială au început perioada de formare cinci tinere, dintre care trei, Simona Pintea (Berzunți), Alina Râtan (Piatra Neamț - Sf. Iosif) și Maria Roca (Faraoani), au intrat în perioada de pregătire mai intensă, de aprofundare a carismei, spiritualității și misiunii institutului în Biserică (în noviciat), iar altele două au început perioada de cunoaștere a vieții consacrate și a stilului specific institutului începând perioada de postulandat.

La sărbătoarea comunității surorilor de la Casa "Sfânta Familie" au fost prezenți, ca de obicei, preoții care vor participa la formarea viitoarelor surori: pr. Isidor Mocanu (parohul comunității din Gherăești) care îndrăgește și se îngrijește îndeaproape de această casă, pr. Petru Budău (parohul comunității din Pildești), pr. Adrian Chili (pr. vicar din Parohia Gherăești) și pr. Claudiu Hazaparu, fiu al satului. Sărbătoarea a fost mai frumoasă prin participarea superioarei generale, sr. Valeria Doboș, alături de care au mai fost un număr mare de surori din parohiile învecinate, precum și mamele tinerelor care au început perioada de noviciat.

Cele cinci tinere au primit ca semn distinctiv pentru acest început crucea, dar și gândurile de încurajare ale Preasfințitului Aurel care, în cadrul omiliei, le-a încurajat să nu le fie frică să răspundă cu generozitate la chemarea lui Isus urmând exemplul de umilință și disponibilitate al Preacuratei Fecioare Maria, prima persoană consacrată, știind că acesta este specificul Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot.

Atmosfera sărbătorii a fost plină de bucurie și emoții, chiar dacă numărul participanților a fost restrâns. Cu această ocazie Casa de formare a Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" și-a mutat sediul în Gherăești, jud. Neamț, cod 617205.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat