Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizita pastorală în Parohia Focuri

În zilele de 2 și 3 octombrie, episcopul Petru Gherghel a efectuat vizita canonică în Parohia Focuri. Parohia face parte din decanatul de Iași și este formată din circa 185 de familii cu circa 630 de credincioși. În administrația parohiei sunt și filialele Fântânele Vechi și Fântânele Noi.

Sâmbătă seara, episcopul a fost întâmpinat de credincioșii din Fântânele Noi, în frunte cu parohul comunității, pr. Iosif Mărtinaș. După salutul episcopului, a urmat sfânta Liturghie celebrată împreună cu parohul în biserica din această filială, ce are ca patron "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată". Credincioșii au fost îndemnați să rămână statornici în trăirea credinței și să răspundă mereu la chemarea Domnului de a fi sfinți.

Duminică, programul a început cu sfânta Liturghie de la ora 9.30 în filiala Fântânele Vechi (localitatea de naștere a Preasfințitului Petru Pleșca). La predică, episcopul i-a încurajat pe credincioșii și i-a îndemnat să rămână mereu cu privirea îndreptată spre Isus, care ne îndeamnă "să înaintăm cu mult curaj în larg".

A urmat sfânta Liturghie solemnă în biserica parohială din Focuri. La predică, episcopul i-a chemat pe toți credincioșii, mai ales familiile, să se apropie și să rămână lângă Isus "care ne mărește credința și ne ajută să înaintăm în trăirea noastră de credință". După Liturghie a urmat întâlnirea cu persoanele care au făcut parte din comisia sinodală parohială.

După-amiază s-a recitat Rozariul și sfânta Liturghie, celebrată de pr. Daniel Ghitiu. În timpul acestor celebrări, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească. După Liturghie a urmat o scurtă adorație euharistică prezidată de episcop și îndemnul final al păstorului diecezei adresat parohului, copiilor, tinerilor, familiilor și tuturor credincioșilor.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat