Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Noutăți la Editura Presa Bună

Recent au apărut la Editura Presa Bună în colecția "Documente": "Isus Cristos, aducătorul apei vii. O reflecție creștină despre New Age" (nr. 47) și "Scrisoarea către episcopii Bisericii Catolice despre colaborarea bărbatului și a femeii în Biserică și în lume" (nr. 48). În colecția "Mesaje" a apărut "Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2005".

* * *

Un document despre New Age

Pregătit de Consiliul Pontifical pentru Cultură și Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios, studiul "Isus Cristos, aducătorul apei vii. O reflecție creștină despre New Age" a fost dat publicității la 3 februarie 2003. Rodul reflecției comune a Grupului de Studiu cu privire la Noile Mișcări Religioase, documentul este un raport provizoriu și "atrage atenția asupra necesității de a cunoaște și de a înțelege New Age ca un curent cultural, de asemenea asupra necesității pentru catolici a unei cunoașteri a învățăturii și spiritualității catolice autentice pentru a evalua în mod corect temele acestui curent. Primele două capitole prezintă New Age ca o tendință culturală cu multe aspecte și oferă o analiză a fundamentelor gândirii sale. De la al treilea capitol în continuare sunt oferite indicații pentru o cercetare a acestei mișcări în comparație cu mesajul creștin. Există și unele sugestii de natură pastorală. Cine dorește să aprofundeze studiul despre New Age va găsi referințe utile în Apendice".

* * *

Scrisoare către episcopii Bisericii Catolice

Dată publicității la 31 mai 2004, "Scrisoarea către episcopii Bisericii Catolice despre colaborarea bărbatului și a femeii în Biserică și în lume" a fost elaborată de Congregația pentru Doctrina Credinței. Documentul, "după o scurtă prezentare și evaluare critică a câtorva concepții antropologice din zilele noastre, dorește să propună reflecții inspirate de date doctrinare ale antropologiei biblice - indispensabile pentru protejarea identității persoanei umane - referitor la unele premise pentru o corectă înțelegere a colaborării active a bărbatului și a femeii în Biserică și în lume, recunoscând diferența dintre aceștia. În plus, aceste reflecții vor să fie un punct de plecare pentru un mod de aprofundare în cadrul Bisericii și pentru instaurarea unui dialog cu toți bărbații și femeile de bunăvoință, în căutarea sinceră a adevărului și în angajarea comună pentru dezvoltarea de relații tot mai autentice".

* * *

Mesaj pentru Ziua Mondială a Tineretului 2005

La 6 august 2004 a fost semnat de către papa Ioan Paul al II-lea Mesajul cu ocazia Celei de-a XX-a Zile Mondiale a Tineretului.
"Am venit să ne închinăm lui" (Mt 2,2): aceasta este tema următoarei întâlniri mondiale a tineretului. Este o temă care le permite tinerilor de pe fiecare continent să parcurgă din nou imaginar itinerarul magilor - ale căror relicve sunt cinstite, conform unei pioase tradiții, chiar în acel oraș - și să-l întâlnească, precum magii, pe Mesia tuturor națiunilor. Într-adevăr, lumina lui Cristos ilumina deja mintea și inima magilor. "Au plecat" (Mt 2,9), relatează evanghelistul, pornind cu curaj pe drumuri necunoscute și întreprinzând o călătorie lungă și deloc ușoară. Nu au ezitat să lase toate pentru a urmări steaua pe care o văzuseră apărând la Răsărit (cf. Mt 2,1). Imitându-i pe magi, și voi, iubiți tineri, vă pregătiți să realizați o "călătorie" din fiecare parte a globului spre Köln. Este important nu doar să vă îngrijiți de organizarea practică a Zilei Mondiale a Tineretului, ci este necesar să vă îngrijiți în primul rând de pregătirea spirituală, într-o atmosferă de credință și de ascultare a cuvântului lui Dumnezeu.

* * *

Isus Cristos, aducătorul apei vii. O reflecție creștină despre New Age
Consiliul Pontifical pentru Cultură, Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios,
Ed."Presa Bună", 2004, ISBN 973-8191-60-2, 10x14cm, 146 p., 30.000 lei

Scrisoare către episcopii Bisericii Catolice despre colaborarea bărbatului și a femeii în Biserică și în lume
Congregația pentru Doctrina Credinței, Ed. "Presa Bună", 2004, ISBN 973-8191-61-0, 10x14cm,
40 p., 20.000 lei

Mesajul cu ocazia Celei de-a XX-a Zile Mondiale a Tineretului
Ioan Paul al II-lea, Ed. "Presa Bună", 2004, 10x14cm, 14 p., 5.000 lei

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă:

  • prin poștă: Librăria Presa Bună, Bd. Ștefan cel Mare, 26; 700064 - Iași;
  • prin fax: 0232/211527;
  • prin telefon: 0232/212003, interior 67:
    luni, marți, orele 12.00-13.00 și 14.00-18.00;
    miercuri, joi, vineri, orele 8.00-13.00;
  • prin e-mail: cornel@mail.dntis.ro;
  • prin Internet: www.ercis.ro; www.catholica.ro.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat