Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Eveniment Kolping

La Blaj, în zilele de 10 și 11 septembrie, a avut loc adunarea generală a Organizației Kolping România. La adunare au participat 70 de delegați ai organizației, precum și invitați din străinătate, care au dezbătut rolul asociațiilor social-catolice în societate și importanța rețelei Kolping pe plan internațional, dar mai ales pe plan național și local. Din Bacău a participat Ana Ungureanu, președintele Kolping Moldova.

S-a discutat și despre rolul Bisericii în societatea contemporană. Organizația Kolping este o comunitate social-catolică cu caracter formativ și caritativ. Kolping România este parte a Kolping Europa și Kolping Internațional. Din 1974 organizația are statut consultativ la Consiliul Europei. Datorită angajamentului său internațional, mișcarea Kolping a primit statut consultativ și la Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite și a fost admisă pe lista specială a organizațiilor internaționale nonguvernamentale a Oficiului Internațional al Muncii.

Mișcarea Kolping are o tradiție de 150 de ani în România, exceptând anii regimului comunist, începând din anul 1958 la București și 1859 la Timișoara. Din 1991 își reia activitatea în Ardeal, București și Moldova.

Scopul asociației: să-și formeze membrii pentru a fi buni creștini în lume și anume în profesie, în căsnicie și familie, în Biserică, în societate și stat; să ofere sprijin și ajutor, atât pentru membrii săi, cât și pentru alții. În Moldova sunt filiale în Bacău, Ploscuțeni, Frumoasa, având un număr de 200 de membri.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat