Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din RomanRoman: Capitolul provincial

În ziua de 13 septembrie 2004, printr-o sfântă Liturghie concelebrată în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, prezidată de către pr. Fermino Giacometti, vicar general al Ordinului Fraților Minori Conventuali, au fost deschise lucrările celei de-a doua părți a Capitolului Provincial al Provinciei Franciscane Conventuale "Sfântul Iosif" din România (13-16 septembrie), după ce în iulie a.c. s-a desfășurat prima parte a acestuia.

Următoarele sesiuni au drept scop programarea vieții și activității provinciei pentru următorii patru ani de mandat și alegerea superiorilor din comunități și a rectorilor caselor de formare.

Cea de-a V-a sesiune capitulară, cu care s-a deschis lucrările, va analiza punctele noului Proiect provincial cvadrienal 2004-2008 pe baza acelui instrumentum laboris pe care capitolul, în prima sa parte, l-a trasat în linii generale.

Textul noului PPC programează obiectivele de viitor ale provinciei de-a lungul a patru dimensiuni: contemplativă, fraternă, pastorală-misionară și formativă, cărora le sunt adăugate câteva moțiuni capitulare ce au ca obiect unele schimbări în Statutele provinciale, dezbaterea și aprobarea Directoriului de formare al provinciei și alte obiective a căror realizare este de strictă actualitate.

După ce, în cadrul adunării în plen, s-a luat la cunoștință despre obiectivele acestei a V-a sesiuni, lucrările au continuat în grupuri de discuții pe baza unei metodologii de aprofundare a temelor propuse. Rezultatele acestor ateliere vor conduce la elaborarea unui text final ce va culmina cu dezbaterea și aprobarea în plen a Proiectului provincial cvadrienal, precum și aprobarea modificărilor din Statutele provinciale și a moțiunilor capitulare propuse.

Pr. Victor-Emilian Dumitrescu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat