Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Fecioarele consacrate în sărbătoare

În anul 1994, la 9 aprilie, la inițiativa Preasfințitului Petru Gherghel, s-a constituit "Ordo Virginum" (Ordinul Fecioarelor Consacrate) și în Dieceza de Iași. În catedrala din Iași au depus voturile, în cadrul acestei congregații, un număr de 90 de persoane din diferite parohii. Un al doilea grup de fecioare consacrate au făcut voturile la 14 iunie 1998. În anul 2004, împlinindu-se 10 ani de la primele voturi, au fost organizate două celebrări în două parohii: la Faraoani, jud. Bacău, pentru zona Bacău și Onești, și la Iugani, jud. Iași, pentru surorile din zona Roman și Iași.

Celebrarea de la Faraoani a avut loc la inițiativa și prin bunăvoința parohului comunității, pr. Anton Câtea. Întrunirea de la Faraoani a început în seara zilei de vineri, 30 iulie, cu o meditație și sfânta Liturghie. Apoi sâmbătă a fost zi de reculegere. Înainte de Liturghie, care s-a celebrat seara, episcopul s-a întâlnit cu grupul prezent aici, încurajând pe toate surorile să fie alături de Isus așa cum a fost și Fecioara Maria. Totul a culminat cu Liturghia pontificală, celebrată de PS Petru Gherghel, care efectua și vizita pastorală la Faraoani. Au participat surori din Faraoani, Valea Mare, Cleja, Fundu Răcăciuni, Luizi-Călugăra, Bacău, Galbeni, Traian, Văleni și Onești.

Pentru surorile din Zona Iași și Roman celebrarea a avut loc, prin bunăvoința parohului pr. Marcel Blaj, la Iugani, în ziua de 6 august, sărbătoarea Schimbării la Față a lui Isus. Aici au participat surori din Iugani, Gherăești, Barticești, Săbăoani, Tămășeni, Adjudeni, Roman, Pildești, Rotunda, Butea, Iași și Horlești. Într-un cadru cu adevărat festiv, celebrându-se o Liturghie pontificală, Preasfințitul Petru Gherghel le-a încurajat să rămână mereu fidele lui Cristos, căruia ele i-au oferit viața lor.

Pr. Iosif Dorcu
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat