Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna august

Recent a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului", nr. 8(176), pe luna august. Pentru că suntem în luna august iar în această lună atenția noastră se îndreaptă mai mult spre sfânta Fecioară Maria, patroana catedralei din Iași, coperta surprinde imaginea Fecioarei aflată în catedrala nouă.

Revista se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel aflată la pagina 3, intitulată "Cu privirea îndreptată spre Maria, în drum spre încheierea Sinodului diecezan".

Și anul acesta ca de altfel în fiecare an suntem invitați să participăm la pelerinajul de la Cacica. Dacă doriți să participați la acest pelerinaj vă recomandăm spre citire pagina 4 care conține informații utile.

Pentru a vă introduce mai mult în atmosfera pelerinajelor care s-au făcut de-a lungul timpului la Cacica vă recomandăm spre citire articolul aflat la pagina 19 intitulat "Binecuvântări la Cacica".

În perioada 1-4 iulie a avut loc la Roma Simpozionul european al comisiilor episcopale pentru educația catolică. Din partea Conferinței Episcopale Române a participat PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a avut amabilitatea să acorde un interviu pe această temă. Interviul se găsește la paginile 5-6.

"Anuarul pontifical 2004" este o radiografie a Bisericii în cifre și conține foarte multe informații. O scurtă prezentare a Anuarului se găsește la pagina 10.

La rubrica "Din istoria Bisericii locale" se găsește articolul intitulat "Primul rector al Seminarului diecezan" aflat la pagina 11.

Rubrica "Mesajul sfinților" ne propune spre citire bibliografia celor mai noi sfinți ai Bisericii Catolice, canonizați de papa Ioan Paul al II-lea și anume: pr. Luigi Orione și pr. Annibale Maria Di Francia. Articolul se intitulează "Preoți devotați Mariei" și se găsește la pagina 12.

Rubrica "Sinodul diecezan" anunță faptul că până la începerea ultimei faze a Sinodului diecezan mai sunt doar 100 de zile. Articolul aflat la pagina 13 prezintă un scurt bilanț a ședințelor sinodului susținute până acum.

"Fericirea întru Domnul" astfel se intitulează articolul aflat la pagina 17. Redăm ideea centrală a articolului: "Pe fiecare dintre noi îl face fericit altceva: pe unul, o mașină decapotabilă; pe altul, o carte bună; pe altul, un câștig la loterie".

O nouă serie de cursuri ale Școlii de Teologie pentru Laici vor începe pe 18 septembrie iar Misionarii Verbiți și Slujitoarele Duhului Sfânt invită tinerii și tinerele la un curs vocațional. Pentru a vă putea înscrie la aceste cursuri vă recomandăm să citiți articolul de la pagina 18 unde puteți găsi adresele și numerele de telefoane utile.

"Misionarii moldoveni participă la procesul de evanghelizare în țările de pe continentul Africii", astfel se deschide articolul "Continuitate și consolidare" aflat la pagina 20.

Dintre alte articole amintim: "Pe cultura comuniunii", "Capitol provincial", "Nimeni nu mi-a spus că mă iubește".

Urmează binecunoscutele pagini de știri, curierul juridic și poșta redacției.

Vă dorim o lectură plăcută!

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Geanina Oancă
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat