Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

LourdesProfesorii de religie la Lourdes

Un grup de 10 profesori de religie din Bacău, Onești și Gura Humorului, la care s-au alăturat și alte 10 persoane, cu nerăbdare și mii de emoții am pornit într-o excursie, cu multe repere tematice, dar și cursuri de formare psiho-pedagogică, excursie organizată de d-na profesoară Maricica Bejenaru.

Treptat emoțiile de la început au fost înlocuite cu nenumărate momente de bucurie. Și nu avea cum să nu se umple sufletul de bucurie vizitând vestitele orașe Veneția, Padova, Milano, Torino cu mărețele și impunătoarele lor catedrale, care, mai mult decât atât, sunt adevărate oaze de pace, liniște, fericire așa cum devine sufletul atunci când îl ai pe Isus în inimă; ești alături de sfinți - cei care l-au slujit cu viața lor.

Cursurile au fost minunate prin modul în care am fost conștientizați asupra vieții spirituale a copiilor, prin schimbul de experiență oferit.

Punctul culminant a fost minunatul pelerinaj la sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes. Un loc paradisiatic în care triumfă fericirea, pacea și speranța pe chipurile miilor de oameni bolnavi trupește, sufletește veniți să ceară ajutor sfintei Fecioare, dar și celor care sunt voluntari, ajutându-i pe aceștia. Un loc în care totul vorbește despre bucuriile pe care sfânta Fecioară le împarte fiecărui om care aleargă la ea, bucurii care cel mai mult sunt legate de suflet. Mărturie în acest sens sunt inscripțiile de pe zidurile Bisericilor prin care oamenii îi mulțumesc sfintei Fecioare pentru harurile primite prin mijlocirea ei. În fața atâtor lucruri minunate nu poți decât să spui vorba cântecului: "Rămân uimit, dar fericit".

Prof. Loredana Cojan


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat