Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală și administrarea Mirului în Parohia Dărmănești

În zilele de 24 și 25 iulie, episcopul Petru Gherghel a efectuat vizita canonică în Parohia Dărmănești. Parohia Dărmănești face parte din Decanatul de Moinești și este formată din circa 500 de familii cu circa 1.800 de credincioși.

Vizita canonică a început sâmbătă în jurul orei 10.30. Episcopul a fost întâmpinat de cei 105 candidați la Mir, de credincioșii din Dărmănești, în frunte cu parohul comunității, pr. Eugen Lucaci, cu vicarul parohial, pr. Valentin Aenoaiei, și cu primarul localității Dărmănești. După salutul episcopului, a urmat sfânta Liturghie în cadrul căreia cei 105 candidații au primit sacramentul Mirului.

După-amiază, episcopul a vizitat locul în care se construiește o casă pentru surorile din Congregația "Surorile Carmelite ale Sfintei Tereza din Torino". Carisma acestei congregații este asistența acordată bătrânilor și bolnavilor, de asemenea însoțirea copiilor în formarea lor intelectuală și creștină. Era prezent și un grup de circa 25 de tineri din Italia, care au venit să împărtășească celor din comunitate trăirea lor conform spiritualității carmelite. În timpul Liturghiei e seară, celebrată de părintele vicar, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică, programul a început cu sfânta Liturghie de la ora 8.00 la care vin de obicei copiii, "cei dintâi care vor să-l întâlnească pe Isus". La predică, episcopul i-a încurajat pe copii și i-a îndemnat să rămână mereu alături de Isus, calea, adevărul și viața. Copiii și-au arătat bucuria și spontaneitatea lor, cântând cu însuflețire și participând activ la Liturghia lor, arătând și păstorului diecezei farmecul și frumusețea copilăriei trăite împreună cu Isus.

A urmat sfânta Liturghie solemnă în noua și frumoasa biserică parohială din Dărmănești. La predică, episcopul i-a chemat pe toți credincioșii, mai ales familiile, să se apropie și să rămână lângă Isus "care iubește pe om și îl iartă atunci când acesta se apropie de el cu încredere". După Liturghie a urmat întâlnirea cu persoanele care au făcut parte din comisia sinodală parohială.

După-amiază a avut loc Rozariul și sfânta Liturghie. În timpul acestor celebrări, episcopul a stat din nou la dispoziția celor ce au dorit să se spovedească. După Liturghie a urmat o scurtă adorație euharistică prezidată de episcop și îndemnul final al păstorului diecezei adresat parohului, vicarului, copiilor, tinerilor, familiilor și tuturor credincioșilor.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat