Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sf. Cruce": GREF 2004

Dragă redacție,

Împreună cu animatorii noștri care au fost coordonați de părintele paroh Eugen Budău, părintele vicar Sorin Bereș și de surorile "Maria Bambina", vrem să împărtășim tuturor bucuria și experiența pe care am trăit-o în perioada 5-23 iulie în Parohia "Sf. Cruce" Bacău, în cadrul activității GREF 2004.

Ce este GREF-ul? Este un Grup Recreativ Estiv Formativ. În aceste trei săptămâni am încercat, aproximativ 180 copii, împreună cu 25 tineri, animatori, să trăim din plin cele patru semnificații ale GREF-ului.

Tema din acest an a fost "Să descoperim bucuria vieții". Am format un grup unit ajutat de povestea "Satul fântânilor", care ne-a deschis noi orizonturi. Descoperirea identității noastre, a dăruirii de sine și expresia: "Nu există viață fără tine!" au fost temele formative desprinse din poveste, care ne-au condus în această perioadă în cadrul discuțiilor desfășurate la nivel de grupuri mici. Povestea, cu o învățătură morală creștină și cu o aplicabilitate pentru toate vârstele, ne-a ajutat să descoperim bogăția persoanei noastre și cât de mult ne putem îmbogăți reciproc atunci când avem în noi "apa care vine de la același izvor". Ni s-a cerut mult curaj pentru a spune adevărul despre noi, despre lucrurile de care suntem plini și nu putem lăsa spațiu izvorului. Rugăciunea și cântecul, specific povestirii, pe care le spuneam în fiecare dimineață, au fost jertfa noastră de laudă care ne-a dăruit să trăim această experiență împreună.

În acest itinerar formativ și recreativ ni s-au alăturat și părinții noștri care au devenit participanți prin comuniune la ceea ce noi trăiam în acest timp. Împărtășeam cu ei întrebările provocatoare care se nășteau din poveste și încercam să le căutăm răspunsul împreună. Deși lumea de azi suferă sau a uitat de iubire, adevăr, sinceritate, curaj, rușine, noi le-am descoperit ca valori care sunt încă actuale și necesare în societatea de azi. Cel mai frumos lucru a fost când fiecare dintre noi a reușit să renunțe la calculator și televizor pentru câteva ore sau la alte lucruri care ne făceau viața monotonă și la fel în fiecare zi, pentru a sta cu ceilalți copii, pentru a discuta asupra valorilor descoperite zi de zi, pentru a da mai mult timp lui Dumnezeu, pentru a ne juca, a cânta și a dansa împreună.

De-a lungul acestei activități am putut să ne întâlnim cu Isus, prietenul adevărat, în fiecare zi la sfânta Liturghie la care am participat cu entuziasm și multă bucurie. Această frumoasă experiență a fost posibil să o trăim datorită tinerilor noștri animatori care au dat timpul și viața lor pentru a se ruga și trăi un strop de copilărie împreună cu noi.

Vrem să mulțumim binefăcătorilor noștri care din umbră ne-au ajutat să trăim acest timp din plin. Noi dorim ca și anul viitor să avem ocazia să trăim această experiență frumoasă.

Parohia "Sf. Cruce" Bacău


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat